Website berekenjeslooppremie.nl nu online

14/04/2009 14:46

VWE

VWE maakt slooppremie inzichtelijk via kenteken

Inhakend op de sloopregeling die afgelopen week in het leven is geroepen heeft VWE de website www.berekenjeslooppremie.nl gemaakt. Op deze site wordt aan de hand van het kenteken getoond of de auto in aanmerking komt voor de sloopregeling en hoe hoog de slooppremie is. Mensen die al een 'nieuwe' auto op het oog hebt, kunnen ook meteen opvragen of die auto aan de eisen voldoet als plaatsvervanger van de voor sloop ingeleverde auto.

Er rijden op dit moment 969.135 auto's rond die voor een slooppremie in aanmerking komen. Dat is 11,04 procent van het totale Nederlandse wagenpark.

Hiervan rijden er 692.853 op benzine en 276.282 op diesel. Het gaat om 815.996 personenauto's en 153.139 bedrijfsauto's. Bij de autobedrijven staan alleen al 28.776 gebruikte auto's te koop van het bouwjaar 2001 en 2002 die in aanmerking komen als vervangende auto voor iedereen die gebruik maakt van de sloopregeling.

De site www.berekenjeslooppremie.nl toont door invoer van het kenteken in een oogopslag alle benodigde informatie. Hierdoor is het niet nodig alle voorwaarden van de sloopregeling uit het hoofd te leren. Naast leeftijd en brandstofsoort van de auto, bepalen onder andere ook de APK-vervaldatum en hoe lang de huidige eigenaar de auto op zijn naam heeft staan, of de auto voor een slooppremie in aanmerking komt. Overigens zijn alle voorwaarden voor de volledigheid wel terug te vinden op de site. De website geeft ook alle andere informatie die van de auto bekend is, denk hierbij aan wegenbelasting, APK-vervaldatum, eigenschappen, brandstofverbruik en historie.

VWE bureau voor voertuigdocumentatie en -informatie bv is een onafhankelijke, dienstverlenende organisatie op het gebied van voertuiginformatie en voertuigdocumenten. In 2000 werd VWE aangewezen als RDW-communicatieprovider en in 2002 ook als informatieprovider. Sindsdien levert VWE online diensten ten behoeve van onder andere RDW-meldingen, technische voertuiginformatie en wagenparkstatistieken. Daarnaast kan men bij VWE terecht voor de volledige administratieve afhandeling van een voertuigexport. Bij VWE werken 150 medewerkers en het hoofdkantoor is gevestigd in Heerhugowaard.





http://www.berekenjeslooppremie.nl