Politie Hollands Midden

Politie Hollands Midden neemt negen rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Hollands Midden, 14-04-2009 o De politie heeft het afgelopen weekend en 2e Paasdag, negen rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die te veel hadden gedronken. Twee hiervan hadden een klein ongeval. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Van twee bestuurders liet de politie een bloedproef afnemen omdat één van hen naar het ziekenhuis werd vervoerd en van een ander het vermoeden was dat hij weed had gebruikt. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom hield de politie zondag 12 april rond 05.05 uur op de Van den Endelaan een 24 jarige automobilist uit Hillegom aan. Als beginnend bestuurder kwam hij bij zijn ademanalyse tot 540 ug/l. Maandag 13 april rond 02.15 uur hield de politie op de Wilhelminalaan een 32 jarige automobilist uit Den Haag aan. Bij hem bestond het vermoeden van het gebruik van weed. De politie liet dan ook van het een bloedproef afgenomen om dat te onderzoeken.

In Noordwijkerhout botsten vrijdag 10 april rond 23.00 uur op het fietspad van de s Gravendamseweg een fietser en bromfietser met elkaar. Zowel de 30 jarige bromfietser uit Voorhout als de 28 jarige fietser uit Noordwijkerhout raakten daarbij gewond. Met ondermeer letsel aan hoofd en benen, werden zij overgebracht naar het LUMC. Omdat van bestuurders het vermoeden bestond dat zij te veel gedronken hadden werd daar een bloedproef van hen afgenomen. Het rijbewijs van de bromfietser werd ingenomen. De uitslag van dat onderzoek wordt later bekend.

In Oegstgeest hield de politie zaterdag 11 april rond 18.35 uur op de Lijtweg een 23 jarige automobilist uit Oegstgeest aan. Deze beginnend bestuurder kwam bij zijn ademanalyse tot 355 ug/l.

In Leiderdorp werd maandag 13 april rond 04.20 uur op de Zijldijk een 23 jarige bromfietser uit Leiderdorp aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 470 ug/l.

In Alphen aan den Rijn hield de politie zaterdag 11 april rond 04.20 uur op de Loevestein een 28 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 630 ug/l. In 2004 kwam hij reeds eerder voor dit feit met de politie in aanraking. Toen kwam hij tot 290 ug/l.

In Zevenhuizen controleerde de politie maandag 13 april rond 02.20 uur op de Rozenstraat een 27 jarige automobilist uit Zevenhuizen. De eerste ademtest was negatief voor deze beginnend bestuurder. Hij werd dan ook aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 455 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel botste zondag 12 april rond 02.40 uur op de Schielandweg een 22 jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel tegen een lichtmast. Er was slechts sprake van materiële schade. Wel bleek dat deze beginnend bestuurder te diep in het glaasje had gekeken. Hij werd dan ook aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 445 ug/l.

In Gouda hield de politie zondag 12 april rond 21.35 uur op de Meridiaan een 43 jarige automobilist uit Gouda aan. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 785 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 19 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Hillegom, Noordwijk, Leiden ( 8x ), Nieuwe Wetering, Leimuiden, Zevenhoven ( 2x ), Noorden, Gouda, Haastrecht en Bergambacht.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.