Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 14-04-2009

Bredanaar bedreigt vriendin via sms-jes

BREDA: De politie heeft maandagavond kort na 21.30 uur een 34-jarige Bredanaar aangehouden wegens bedreiging. Dat gebeurde op de
Argusvlinder waar de man met zijn auto reed. Zijn vriendin had de politie gebeld, nadat ze diverse zeer bedreigende sms-jes en
telefoontjes van haar vriend had gekregen. De twee hadden afgelopen weekeinde zonder echte aanleiding ruzie gekregen die steeds hoger opliep. De Bredanaar is op het bureau voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De man heeft uit naam van de burgemeester van Breda een huisverbod voor tien dagen gekregen.

Politie houdt twee vechtersbazen aan in Breda-Noord

BREDA: Agenten werden maandagavond rond 21.30 uur gealarmeerd over een vechtpartij in een woning in de wijk Geeren. Ter plaatse troffen ze een 55-jarige Bredanaar die vertelde dat hij door een huisgenoot met een fles op zijn hoofd was geslagen en aangifte tegen hem wilde doen. In de woning spraken de agenten vervolgens een 31-jarige man uit Breda met een kapot shirt en diverse snijwonden. Hij verklaarde dat de 55-jarige man dat had gedaan. Beide vechtersbazen werden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Automobilist (23) verdacht van drugsgebruik

ULVENHOUT: De politie heeft een 23-jarige automobilist uit Meerle (België) aangehouden. Dat gebeurde maandagavond rond 18.15 uur. De man was betrokken bij een materiële aanrijding op de Molenstraat toen hij op de verkeerde weghelft reed. Op basis van getuigenverklaringen en eigen waarneming hadden agenten sterk de indruk van de man onder invloed van drugs was. In zijn auto werd een leef flesje gevonden waarin GHB heeft gezeten. Volgens de bestuurder zelf zou zijn
medicijngebruik eraan bijgedragen kunnen hebben dat hij een ongeval veroorzaakte. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd een bloedproef afgenomen.

Twee fietsendieven in de kraag gepakt

BREDA: Een 28-jarige Eindhovenaar en een evenoude Bredanaar zijn dinsdagmorgen rond 04.15 uur gearresteerd wegens fietsendiefstal. In het cameratoezicht werd gezien dat twee mannen op het Stationsplein probeerden een fiets te stelen. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen de twee verdachten lopen met een zwarte fiets.
Ze voldeden aan het signalement. Op het bureau verklaarde de Bredanaar dat zijn fiets eerder was gestolen en dat ze geen geld hadden voor de taxi. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt jongen uit Teteringen aan na incident met buurtbewoners

TETERINGEN: De politie heeft dinsdagmorgen een 16-jarige jongen uit Teteringen van zijn bed gelicht. Hij wordt ervan verdacht twee plaatsgenoten (58 en 62 jaar) te hebben bedreigd en geslagen. Dat gebeurde maandagavond toen de verdachte en diverse andere jongeren een jongen achterna zaten op de Lange Akker. Die jongen probeerde zich schuil te houden op de oprit van een 58-jarige man. Toen hij
poolshoogte nam en de jongeren aansprak, zou de verdachte hem tegen een hek geduwd en bedreigd hebben. De 62-jarige buurman kwam hem te hulp, maar kreeg zelf enkele klappen. De 16-jarige verdachte is op het bureau in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de rol van andere jongeren in het incident.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-04-2009 15:37 | © Regio Midden en West Brabant |