Politie Brabant-Noord

Aanhoudingen in onderzoek naar dood Ossenaar Danz

Oss, 14-04-2009

Het rechercheteam dat doende is met het onderzoek naar de dood van de 85-jarige Ossenaar Carl Danz heeft dinsdagochtend twee mannen (37 en 39 jaar) uit Oss aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij dit misdrijf. Over hun specifieke rol doet de politie uit onderzoeksbelang geen verdere uitlatingen. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. Al eerder werd in dit onderzoek een 38-jarige vrouw uit Oss aangehouden. Zij zit nog steeds vast.

Ook deed de recherche huiszoekingen op drie adressen in Oss; in beide woningen van de nu aangehouden mannen en in de woning waar één van de twee werd aangetroffen.

Onderzoek

De Ossenaar werd vrijdag 13 maart door een kennis dood in zijn woning aan de Chrysantstraat gevonden. Al snel was duidelijk dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf en door geweld om het leven was gekomen. Een team van vijfentwintig rechercheurs deed de afgelopen weken intensief onderzoek. Daarin werd een uitgebreid technisch onderzoek gehouden in de woning van het slachtoffer en werden vele getuigen verhoord. Ook hield de politie een groot buurt- en passantenonderzoek.