Gemeente Spijkenisse


Koninklijke onderscheiding voor Sandra Stammers van Dierenambulance

14 april 2009

Sandra Stammers-Schot, coördinator van de Dierenambulance Voorne-Putten Goeree-Overflakkee (VPGO), ontvangt dinsdag 14 april om 16.00 uur een Koninklijke onderscheiding. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Stammers ontvangt de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Mirjam Salet tijdens de Algemene Ledenvergadering van Dierenbescherming Rijnmond in het Streekdierentehuis, Markenburgweg 1 te Spijkenisse.

Sandra Stammers zet zich al jarenlang met hart en ziel, vele uren per week, in voor het welzijn van de dieren. Zij is sinds 1991 coördinator van de Dierenambulance Voorne-Putten Goeree-Overflakkee (VPGO). De Dierenambulance is een vrijwilligersorganisatie die valt onder de Dierenbescherming Rijnmond. Stammers neemt dagelijks de meldingen aan van gewonde en aangereden dieren in het werkgebied van de ambulance, dag en nacht is zij paraat om bijzondere dieren te vangen of om gewonde dieren te helpen. Zij maakt de roosters waardoor de Dierenambulance 24 uur per dag beschikbaar is. Zij werft nieuwe vrijwilligers, staat de pers te woord en zet zich in voor de fondsenwerving.

Sinds 1995 is Sandra Stammers ook vrijwilligster in het Streekdierentehuis Spijkenisse. Zij is de steunpilaar van het asiel. Tot 2008 was ze beheerder van het Streekdierentehuis. In deze functie voerde zij gesprekken met mensen die dieren af wilden staan of op wilden halen. Ook was zij de gesprekspartner van de gemeente Spijkenisse en was zij het gezicht van het Streekdierentehuis.

Nu het Streekdierentehuis en de Dierenambulance zijn gefuseerd met de Dierenbescherming Rijnmond, ontstaat voor Sandra Stammers de mogelijkheid om het iets rustiger aan te doen.