Frugi Venta (Groenten en Fruit Handelsplatform Nederland)


Agenda
23-04-2009
Seminar Food voor 55+

Dit symposium gaat in op de mogelijkheden van food voor 55-plussers. Gestart wordt met de voedingskundige invalshoek. Op welke zaken moet bij deze groep gelet worden? Welke rol speelt voeding in het verouderingsproces, zowel lichamelijk als geestelijk...

Ze worden ook wel jongere ouderen genoemd: 55-plussers. Een vitale, vaak koopkrachtige groep, die zich veel gelegen laat liggen aan haar gezondheid en vrije tijd. Kortom, een doelgroep die alle kansen biedt voor voedingsmiddelenfabrikanten, maar waarvoor - opmerkelijk genoeg - nog weinig specifieke producten worden ontwikkeld en aangeboden.

Verpakkingsgemak
Vanuit bedrijfsperspectief wordt een aantal voorbeelden `voor gezond ouder worden' gegeven. Daarbij wordt onder meer ingegaan op de smaakontwikkeling van de ouder wordende mens. Wat betekent het voor de smaakbeleving van ouderen als producten minder zout-, suiker- of vet bevatten. Maar er is ook aandacht voor het verpakkingsgemak dat is toegesneden op de oudere consument. Kortom, een congres dat inzicht biedt in het eten van 55-plussers en deze kansrijke markt.

Bekijk hier het programma:
http://www.vmt.nl/index.php?page=bijeenkomst&id=1637.