Gemeente Uithoorn

Programma- en jaarrekening 2008

14 april 2009
Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met de Programmarekening 2008. De programmarekening wordt ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Programmaplan
De in de begroting 2008 opgenomen boodschappen (de beleids- en uitvoeringsvoornemens) zijn allemaal ter hand genomen en grotendeels uitgevoerd. Een klein deel van de boodschappen wordt afgerond in 2009.

De boodschappen hadden betrekking op planvorming én uitvoering. Er zijn verschillende nota's vastgesteld voor onder andere sportbeleid, speelbeleid, jeugdbeleid, Wmo, Greenport Aalsmeer. In 2008 is de start gemaakt met het opstellen van de structuurvisie, economische visie en woonvisie. Deze worden in 2009 aan de gemeenteraad voorgelegd. En er is veel gebeurd in de uitvoering. Projecten voor het UVVP en groot onderhoud of herinrichting van straten, verder bouwen aan de Brede School, integraal veiligheidsbeleid, plaatsing van ondergrondse afvalcontainers en de start van het digitaal loket zijn daarvan voorbeelden. Voor een aantal locaties in Uithoorn zijn de eerste voorbereidingen gedaan om tot een plan te komen: Dorpscentrum, Legmeerplein en Helene Swarthlaan. Belangrijk in 2008 was het verder vormgeven van de samenwerking met Aalsmeer.

Financiën
Met een tekort van bijna 57.000 euro is de jaarrekening nagenoeg sluitend. Het college stelt de gemeenteraad voor het nadelig resultaat ten laste te brengen van de reserves.
^