Gemeente Uithoorn

Programmaplan 2010

14 april 2009
Het college van burgemeester en wethouders heeft het Programmaplan 2010 opgesteld. Dit programmaplan bevat boodschappen en financiële kaders voor de begroting 2010. In mei stelt de gemeenteraad het programmaplan, met eventuele wijzigingen, vast waarna de begroting 2010 opgesteld kan worden.

Uitgangspunt voor de begroting 2010 is een structureel sluitende begroting en meerjarenbegroting. Op dit moment is dat, als gevolg van gemeentelijke ambities en de kredietcrisis, nog niet het geval. In april discussieert de gemeenteraad over de kaders voor bijstelling van het beleid.

Oorspronkelijk was pas vanaf 2013 een tekort op de begroting voorzien. De lagere inkomsten als gevolg van de kredietcrisis maken het noodzakelijk om eerder bij te sturen. Na de discussie in de raad zal het college de begroting 2010 opstellen die in november door de gemeenteraad moet worden vastgesteld. Het college houdt zich aan de afspraken die gemaakt zijn in het coalitieakkoord.

Het programmaplan kent voor 2010 acht boodschappen. Een aanzienlijk lager aantal dan voorgaande jaren. De boodschappen zijn gebaseerd op het coalitieprogramma 2006-2010. Na de verkiezingen in maart 2010 wordt op basis van het nieuwe coalitieprogramma mogelijk een nieuwe boodschappenlijst gemaakt.

De boodschappen voor 2010 zijn:


1. meer eigen capaciteit voor uitvoering Wet inburgering
2. onderzoek Geïntegreerde dienstverlening werkgeversloket in de regio

3. waarborgen goede informatievoorziening WMO en sociale zaken
4. armoedebestrijding

5. evaluatie hondenbeleid

6. uitvoering fietsbalans

7. herinrichten groenzone Meerwijk

8. toegangscontrole scheidingsdepot
^