Gemeente Hellevoetsluis



1e voorontwerp ouderennota 2009-2012 vastgesteld door B&W

In haar vergadering van dinsdag 14 april heeft het college van B&W het eerste voorontwerp van de 'Ouderennota Hellevoetsluis 2009 - 2012' vastgesteld. De nota is het resultaat van één van de uitvoeringsprogramma's uit het WMO-beleidsplan 2008 - 2011. Dit voorontwerp is een verdere uitwerking en invulling van de kaders, neergelegd in de Startnotitie Ouderen.

In de loop van de komende 10 jaar zal Nederland fors vergrijzen, in 2015 is een kwart van de Zuid Hollandse bevolking ouder dan 65. Ook in Hellevoetsluis zal er sprake zijn van een zogenaamde dubbele vergrijzing: aan de ene kant zijn er de komende jaren steeds meer mensen die tot de groep senioren behoren, tegelijkertijd bereiken deze senioren eveneens een steeds hogere leeftijd. Deze ontwikkeling biedt kansen en bedreigingen waar de gemeente Hellevoetsluis op in zal spelen.

De doelstellingen van de ouderennota zijn:
o het in kaart brengen van de doelgroep ouderen binnen de gemeente Hellevoetsluis;
o het doen van aanbevelingen met betrekking tot het lokale ouderenbeleid;
o het definiëren van de gemeentelijke rol met betrekking tot de uitvoering van het ouderenbeleid

De conceptnota wordt vanaf 15 april vier weken ter inzage gelegd. Tevens is in deze periode een inspraakavond belegd op dinsdag 18 mei a.s. De inspraakreacties zullen samen met de reacties van de Adviesraad Welzijn en de raadscommissie Zorg, Welzijn en Onderwijs verwerkt worden waarna de aangepaste nota in een tweede slag ter vaststelling aan het college aangeboden zal worden.

04/14/2009