Politie Gelderland-Zuid

Buschauffeur bestolen

Druten, 14-04-2009 o Zondagavond (eerste paasdag) werd op de Scharenburg een buschauffeur bestolen van zijn geld. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen.

Rond 17.40 uur kwam de buschauffeur met buslijn 165 (Den Bosch Druten) aan op het busstation in Druten, gelegen aan de Scharenburg. Daar stapten alle passagiers uit, waarna de chauffeur alleen in de bus zat. Buslijn 85 (naar Nijmegen) stond op dat moment ook op het station en reed even later weg. In de bus stapte vervolgens een jongen. Nadat hij zijn strippenkaart had afgestemd, vroeg de jongen of hij geld kon wisselen. Toen de chauffeur daarvoor geld pakte, griste de jongen het geld weg en rende vervolgens de bus uit in de richting van de Rabobank. De chauffeur ging er direct achteraan, maar de jongen wist te ontkomen.

Signalement

Van de jongen is het volgende signalement bekend:

- leeftijd ongeveer 16 jaar oud

- blank uiterlijk

- donkerblond haar gedragen in stekels

- ongeveer 1.80m lang

- normaal tot tenger postuur

- droeg een grijs-kleurig bomberjack

- donkerblauwe spijkerbroek

Hebt u iets gezien?

De politie vraagt getuigen contact op te nemen met politieteam Maas en Waal op telefoonnummer 0900-8844. De politie wil specifiek in contact komen met mensen die kort voor de beroving op de betreffende bus zijn gestapt en mensen die bij de bushalte stonden te wachten. U kunt ook anoniem uw informatie melden via telefoonnummer 0800-7000 bij "Meld Misdaad Anoniem".

(10)

Laatst gewijzigd 14-04-2009 16:57 | © Regio Gelderland-Zuid |