NIBRA

Brand Zijtwende, De Lier

Brandweer blust brand in warmtekrachtkoppeling installatie

De Lier - Vanmiddag ontstond vermoedelijk door kortsluiting brand in de installatie voor warmtekrachtkoppeling van een tuinbouwbedrijf aan de Zijtwende. De brandweer bluste de brand voor deze zich uitbreidde buiten de installatie. Niemand raakte gewond.

Rond twee uur vanmiddag informeerden passanten medewerkers van het tuinbouwbedrijf dat er ongebruikelijke rook uit de schoorsteen kwam. Hierop is de brandweer gealarmeerd en het nutsbedrijf.

Ter plaatse bleek in de warmtekrachtkoppeling installatie brand uitgebroken. Dit is een installatie die door verbranding van gas elektriciteit opwekt. Deze brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in bedrading.Het nutsbedrijf nam enkele veiligheidsmaatregelen voordat de brandweer de ruimte van de installatie kon betreden en de brand kon blussen. De brand werd geblust voordat hij zich buiten de ruimte van de warmtekrachtkoppeling had uitgebreid.

Alle medewerkers hebben zich tijdig in veiligheid gebracht. De installatie heeft brand-, rook- en roetschade opgelopen. Melding 13.46
Ter plaatse 13.56
Brand meester 14.37
Einde incident ca. 15.15
Voertuigen 6
Personeel 18