Gemeente Winschoten


Betaald parkeren deel Hommesplein

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winschoten heeft op 14 april 2009 besloten om op een gedeelte van het Hommesplein betaald parkeren in te stellen. Het betreft 13 parkeervakken direct bij de ingang van het gezondheidscentrum. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 18.30 uur.

In 2008 is aan het Hommesplein een gezondheidscentrum geopend. In dit centrum zijn een apotheek en een aantal artsen gevestigd. Dergelijke functies hebben een verkeers-aantrekkende werking waarbij het gaat om veel parkeerbewegingen in korte tijd. Dit zijn de zogenaamde kortparkeerders. Op dit moment kan iedereen op het Hommesplein gratis parkeren. De praktijk wijst echter uit dat de meeste parkeervakken om 8 uur `s morgens al bezet zijn.

De parkeervakken worden dus gebruikt door langparkeerders. Daardoor is er een parkeerprobleem ontstaan voor bezoekers van het gezondheidscentrum. De bezoekers van het gezondsheidscentrum kunnen niet in de parkeervakken parkeren en gaan daarom op de rijbaan staan. Hierdoor worden zowel de rijbaan als parkeervakken geblokkeerd.

Om dit probleem op te lossen wordt doelgroepparkeren ingesteld. Dat houdt in dat er in de nabijheid van het gezondheidscentrum parkeervakken voor kortparkeerders worden aangewezen. Mensen kunnen daar maximaal een uur parkeren. Voor deze parkeervakken gaat van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 - 18.30 uur het reguliere tarief van EUR 0,60 per uur gelden.

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt vanaf 23 april 2009 zes weken ter inzage. Er kan tegen dit besluit bezwaar worden gemaakt.