Gemeente Oost-Gelre

PERSBERICHT

Gemeenteraad beslist over bestemmingsplan Resort Lievelde

Het college van B&W legt op 14 april aan de gemeenteraad een bestemmingsplan voor met betrekking tot het Resort Lievelde. Het bestemmingsplan moet duidelijkheid bieden aan alle partijen over de regels die gelden voor het recreatiepark.

Het Resort Lievelde is globaal gelegen aan de Boschlaan in Lichtenvoorde, nabij de Koemaatsdijk. Het bestemmingsplan sluit aan bij het besluit van de gemeenteraad in juli 2007. Toen zijn de volgende uitgangspunten voor het resort benoemd:

. Mee te werken aan de ontwikkeling van maximaal 141 chalets, onder de voorwaarde dat er centrale voorzieningen op het terrein worden geboden in de vorm van een winkel- en horecavoorziening; . Mee te werken aan de realisatie van een nieuw terrein voor reguliere kampeermiddelen ten noordwesten van het bestaande terrein; . Geen medewerking te verlenen aan de legalisering van de aanwezige objecten voor verblijfsrecreatie voor zover deze niet voldoen aan de vastgestelde kenmerken van een chalet. Eén van de kenmerken is een maximale omvang van max. 55 m2

Als de raad akkoord gaat voorziet het bestemmingsplan in een kampeerterrein dat ruimte biedt aan reguliere kampeervormen, zoals tenten, toercaravans en chalets met een beperkte omvang (max. 55 m2). Met de daarbij behorende centrale voorzieningen als een winkel, horeca, sanitair en voorzieningen voor dagrecreatie, als ook parkeerplaatsen, speelvoorzieningen, etc. Het gehele terrein dat gelegen is op de hoek van de Boschlaan en Koemaatsdijk wordt landschappelijk ingepast.

Door het bestemmingsplan worden de mogelijkheden op Resort Lievelde vastgelegd en biedt het rechtszekerheid voor de eigenaren, voor de omgeving en voor de gemeente wat betreft de handhaving.

Als de raad het bestemmingsplan "Resort Lievelde" vaststelt, zal het bestemmingsplan weer gedurende zes weken ter inzage komen te liggen. Het raadsvoorstel wordt als eerste behandeld in de Commissie Ruimte en Wonen op 31 maart in het gemeentehuis in Lichtenvoorde.



Gemeente Oost-Gelre