Gemeente Brummen


Waterschap organiseert gebiedsbijeenkomst op 14 april

(Oorspronkelijke publicatie datum: 05-04-2009)

Dinsdagavond 14 april vindt vanaf 19 uur een informatiebijeenkomst plaats in De Nieuwe Zweep in Klarenbeek. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Waterschap Veluwe in samenwerking met provincie Gelderland. Onderwerp van de bijeenkomst zijn de ontwikkelingen rondom een vijftal natuurgebieden in de regio, waaronder de Empese en Tondense heide, Landgoed Voorstonden en Landgoed Leusveld.

De agenda van de bijeenkomst ziet er alsvolgt uit:
- 19-20 uur: inloop en mogelijkheid vragen te stellen bij de informatiestands

- 20-12 uur: plenaire presentatie

- 21-22 uur: gelegenheid vragen te stellen bij de informatiestands

TOP-lijstgebieden en Natura 2000
De provincie Gelderland heeft in het gebied Klarenbeek-Brummen drie zogenaamde TOP-lijstgebieden aangewezen. Deze gebieden (Appenseveld, Empese en Tondense heide en Lampenbroek), zijn gebieden waar Waterschap Veluwe en provincie Gelderland de verdroogde natte natuur met voorrang aanpakken. Waterschap Veluwe levert gelijktijdig de hydrologische onderbouwing voor Natura 2000 gebied Landgoederen Brummen. Dit Natura2000-gebied bestaat uit de deelgebieden Empese en Tondense heide, Landgoed Voorstonden en Landgoed Leusveld. Hiervoor stelt provincie Gelderland momenteel een beheerplan op. Met gebiedspartijen maken we een herstelplan. Ook de gemeente Brummen is als partij hierbij betrokken.

Voor de vijf genoemde gebieden vindt op 14 april 2009 een (alweer tweede) gebiedsbijeenkomst plaats. Op deze avond informeren de organisatoren belangstellenden over de voortgang. Onder andere de maatregelen, effecten en kosten staan deze avond centraal. Meer informatie vindt u overigens op de site www.veluwe.nl.