Ingezonden persbericht



Persbericht 31 maart 2009

KNMI vertelt over Klimaatontwikkelingen

Lelystad - Op dinsdagavond 14 april geeft Rob van Dorland, klimaatdeskundige bij het KNMI, een lezing in Nieuw Land over klimaatontwikkelingen. De lezing begint om 19.30 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.

Veranderingen in het klimaat is een onderwerp dat ons veel bezighoudt, maar waar ook nog veel onduidelijkheden over zijn. Klimaatdeskundige Rob van Dorland is bij de KNMI dagelijks bezig met het klimaat. Tijdens deze lezing geeft Van Dorland ons inzicht in de veranderingen van het klimaat wereldwijd en wat dit voor Nederland betekent. Ook kijkt hij naar de toekomst met de huidige wetenschappelijke inzichten en wat we zelf kunnen doen. Na een korte pauze is er tijd voor vragen en discussie.

De lezing van Rob van Dorland begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Bezoekers kunnen gratis parkeren op het voorplein van Nieuw Land (volg route Batavia Haven en vervolgens de weg naast de ingang van de VOC garage).). Kaarten zijn E 7,50 - inclusief een kopje koffie of thee, vrienden van Nieuw Land krijgen korting. Het aantal plaatsen is beperkt, daarom is reservering aan te raden. U kunt reserveren via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl (o.v.v. lezing 14 april) of bij de receptie van Nieuw Land, telefoon (0320) 22 59 00.