Gemeente Almere

Persuitnodiging: Terugblik op de 2e Week van de Schaalsprong

09-04-2009

Wethouder Adri Duivesteijn blikt dinsdag 14 april terug op de 2e Week van de Schaalsprong.

De bijeenkomst met maatschappelijk partners, die woensdagavond, 8 april 2009, plaatsvond in het Stadsbouwhuis, vormde de laatste activiteit in het kader van de 2e Week van de Schaalsprong. In deze 2e Week van de Schaalsprong werden inwoners, maatschappelijk partners en medewerkers van de gemeentelijke organisatie geïnformeerd over de actuele stand van zaken, en betrokken bij de ontwikkeling van een voorkeursalternatief. Op dinsdag 14 april a.s. blikt wethouder Adri Duivesteijn tijdens een persmoment terug op de 2e Week van de Schaalsprong: wat heeft het opgeleverd?

Onderwerp van de 2e Week van de Schaalsprong was de variant `Waterstad Plus', en de elf richtinggevende keuzes die ten grondslag liggen aan de uitwerking van deze variant. De week startte afgelopen maandag met een bijeenkomst voor medewerkers van de gemeentelijke organisatie. Zo'n 150 ambtenaren bezochten de informatiemarkt - waar ook werd gesproken over de groei van de organisatie zelf - en namen deel aan de dialoog onder leiding van de gemeentesecretaris. Diezelfde avond meldden ongeveer 130 inwoners en andere geïnteresseerden zich tijdens de inloopavond; zij lieten zich niet alleen informeren, maar traden ook in gesprek met de burgemeester en wethouders over de groei van de stad. Ook de gesprekken met maatschappelijk partners, die plaatsvonden op dinsdag en woensdag, waren bijzonder constructief.

Wethouder Adri Duivesteijn gaat op dinsdag 14 april a.s. in op de hoofdlijnen: wat waren de reacties van collega's, inwoners en maatschappelijk partners, en welke vervolgstappen worden nu gezet?