Sunrice koken en braden steunt gezondheid mens en natuur

10/04/2009 08:30

Sunrice B.V.

Vanuit wederzijds streven naar duurzaam ondernemen zijn Imperial Taste bv en RomiSmilfood bv een inspirerende samenwerking gestart. Deze samenwerking heeft geleid tot SunRice. SunRice steunt consumenten in het streven naar een gezondere levensstijl, met als uitgangspunt het behoud van natuur en eerlijke beloning voor alle betrokkenen in de productieketen.

Onder het SunRice label worden als eerste 'aangenaam koken' - een vloeibare margarine voor algemeen keukengebruik - en 'aangenaam braden' een vloeibaar bak en braad product voor het bereiden van vlees en vis - geïntroduceerd. Deze producten zijn vanaf 14 april 2009 o.a. bij Albert Heijn verkrijgbaar.

Inmiddels zijn ook een smakelijke spread voor op brood - aangenaam smeren - en een unieke frituurolie in een verassend duurzame verpakking - aangenaam frituren - ontwikkeld. Deze zullen op korte termijn verkrijgbaar zijn.

Voor SunRice producten wordt een combinatie van hoogwaardige rijstolie en zonnebloemolie gebruikt. Daardoor bevatten ze naast goede essentiële vetzuren belangrijke vitamines en het natuurlijke antioxidant oryzanol. De uit Thailand afkomstige rijstolie wordt gewonnen uit het restproduct dat overblijft na de productie van zilvervliesrijst. Dat is dubbel zo goed voor de natuur. Want doordat SunRice producten vrij zijn van palmolie en soja, hoeven er geen belangrijke (oer)bossen voor gekapt te worden.

Met de aanschaf van ieder SunRice product wordt direct 5 cent gedoneerd aan de SunRice Foundation. Deze onafhankelijke stichting is door de founders opgericht om de gelden die voortvloeien uit de verkopen van SunRIce producten te beheren. Via www.sunrice-foundation.org, kunnen consumenten in de nabije toekomst zelf meebepalen aan welke goede doelen of duurzame projecten geld gedoneerd zal worden.

Wilt u meer weten over SunRice en haar aangename producten? Kijk op www.sunrice.eu. Meer informatie over de SunRice Foundation vindt u op www.sunrice-foundation.org.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl