Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Colimbra en eBenefits intensiveren samenwerking

Hoofddorp, 14 april 2009 - Colimbra en eBenefits hebben onlangs een intentieverklaring ondertekend waarin de samenwerking tussen beide partijen wordt geformaliseerd en geïntensiveerd. Colimbra en eBenefits trekken gezamenlijk op om beheer, communicatie en logistiek rond employee benefits verdergaand te automatiseren en te stroomlijnen voor verzekeraars, intermediairs en werkgevers.

eBenefits bedenkt, ontwikkelt en levert al tien jaar praktische softwareoplossingen voor intermediairs en werkgevers voor het digitale beheer van employee benefits (eb). Colimbra is gespecialiseerd in ketenintegratie en ontwikkelt en implementeert maatwerksoftware voor verzekeraars. Met hun gecombineerde expertise en ervaring beheersen eBenefits en Colimbra gezamenlijk het totale eb-traject.

In de eb-markt vindt nog weinig digitale communicatie plaats. Wijzigingen op collectieve contracten gebeuren hoofdzakelijk nog via fax, op papier en in spreadsheets, waardoor veel gegevens op verschillende plekken in de keten handmatig ingevoerd moeten worden. Initiatieven om communicatie en beheer volledig te automatiseren waren tot nog toe weinig succesvol. Michael Lieffering, directeur van eBenefits: "Wij hebben in de afgelopen tien jaar veel bereikt in het gedeelte van werkgever en intermediair. Met de ontwikkeling van onze MutatieManager zetten wij een serieuze stap in gegevensuitwisseling met verzekeraars. Colimbra is hierbij voor ons de belangrijke connectie met de verzekeraars. Samen kunnen we de eb-expertise combineren met ketenintegratie en dat levert voor alle betrokken partijen enorme efficiencywinst en kostenbesparingen op."

Colimbra en eBenefits werken nu al samen op een aantal projecten en verwachten binnenkort met meer verzekeraars afspraken te kunnen maken om hen aan te sluiten op de systemen van eBenefits. Colimbra zal de werkzaamheden uitvoeren in het domein van de verzekeraars en eBenefits in het domein van intermediair en werkgevers. Uiteindelijk moeten beheer, logistiek en communicatie voor elk eb-contract gestandaardiseerd kunnen worden.

eBenefits
eBenefits bedenkt, ontwikkelt en levert softwareoplossingen voor het beheer, de logistiek en de communicatie van employee benefits, pensioenen en verzuim. Praktische oplossingen voor intermediair, verzekeraar en werkgever/werknemer die inzicht, snelheid, efficiency en foutreductie beogen binnen de keten. Oplossingen om online inzicht te verkrijgen in en controle uit te oefenen op de voorwaarden, regelingen en de kosten rond verzekerbare en niet-verzekerbare arbeidsvoorwaarden. Meer informatie op: www.ebenefits.nl.

Colimbra
Colimbra biedt innovatieve ICT-oplossingen voor distributievraagstukken van verzekeraars. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert maatwerksoftware, detacheert financiële ICT-specialisten en levert een belangrijke bijdrage aan de innovatie van distributieprocessen in de financiële branche. Colimbra stond onder meer aan de wieg van de GIM-technologie en is toonaangevend in ketenoplossingen voor financiële dienstverleners. Voor Colimbra werken circa 40 medewerkers. Meer informatie op: www.colimbra.com.

Contactpersoon voor pers:
Karin van Geelen, Yellow Communications, telefoon 023 - 555 34 24, e-mail karin@yellow-communications.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Karin van Geelen
Yellow Communications B.V.

Adres
Kruisweg 811a
Holland Office Center, gebouw 4
2132 NG Hoofddorp
T + 31 (0)23 555 34 24
M +31 (0)6 250 80 355
E karin@yellow-communications.com W www.yellow-communications.com

KvK Amsterdam 34222110