Persbericht

Positief debuut Danny van Dongen en Robert den Otter in Dutch GT4

Zandvoort, 13 april 2009. Danny van Dongen en Robert den Otter komen dit seizoen in actie in Dutch GT4, de nieuwe Nederlandse topklasse. Tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort liet het duo de potentie van hun Corvette C6 zien. Danny mengde zich met een zevende plaats meteen in de voorste gelederen van het veld.

De Nederlandse autosport heeft een nieuwe topklasse: Dutch GT4. Zandvoorter Danny van Dongen is met zijn teamgenoot Robert den Otter (Wassenaar) van de partij met hun Corvette C6 GT4. "Vorig jaar racete ik al met deze auto, met als resultaat onder meer een tweede plaats tijdens een gastrace in de Europese GT4 Cup", blikte Danny terug. "Dutch GT4 is een mooie klasse, met 22 auto's en bekende coureurs. Daar willen wij graag de strijd mee aangaan."

In de eerste tijdtraining moest Danny genoegen nemen met de tiende kwalificatietijd. "Ik werd in mijn snelle ronde opgehouden", aldus de 26-jarige coureur die dit jaar zijn tienjarig racejubileum viert. "Dat kostte mij circa vier startposities. De onderlinge verschillen zijn erg klein." Dat laatste werd bevestigd tijdens de eerste race. Danny maakte een goede start, waarbij hij zijn tiende startplek verruilde voor de zevende plaats. Op die positie kwam hij ook over de finish. Danny: "Ik had een leuke strijd in een groepje van vijf, met onder meer Jan Lammers en de als vierde geëindigde Paul Vahstal. Ik kon de aansluiting behouden, maar ik zag geen kans om mijn positie te verbeteren. In de bochten liep ik in, maar op de rechte stukken kwam ik snelheid tekort."

Nadat Robert den Otter in de tweede plaats uitviel door bandenproblemen, kwam het duo gezamenlijk aan de start in de derde race. Robert nam het eerste deel voor zijn rekening, waarna Danny als negende over de finish kwam. Danny kijkt positief vooruit. "Tijdens het volgende evenement, de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort, rijden we met bredere achterbanden. We hebben straks meer grip en ik verwacht dat we dat in de resultaten gaan merken. Daarnaast krijgen we de beschikking over een nieuw, lichter uitlaatsysteem. De komende tijd gaan we veel trainen om ons goed voor te bereiden op de Pinksterraces." Robert den Otter sluit zich daarbij aan. "Voorafgaande aan het raceweekeinde heb ik nog nauwelijks met de auto kunnen rijden. Bovendien heb ik de laatste jaren weinig op Circuit Park Zandvoort geracet. Dit weekend was vooral een leerweekeinde voor mij. Ik zit er al redelijk bij, maar ik ben er nog niet."


---
Voor de reactie: voor nadere inlichtingen:

Danny van Dongen, tel. 06 555 64 307, e-mail danny@dannyvandongenevents.nl


---- --