Politie Amsterdam-Amstelland



Inbreker aangehouden / Ferry Ploegerstraat (14/04/09)

Na een achtervolging te voet heeft de politie maandagavond rond 23.00 uur een 17-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak in een woning aan de Ferry Ploegerstraat.

Na een melding zagen agenten bij aankomst, vier personen uit de woning klimmen. De vier begonnen direct te rennen waarna één van hen werd achterhaald in de Walraven van Hallstraat. Op straat zijn verschillende goederen aangetroffen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de andere personen.

Doelgroepenteam houdt 26 personen aan / Amsterdam (14/04/09)

Tijdens het paasweekend heeft het Doelgroepenteam in samenwerking met verschillende wijkteams, 26 personen aangehouden. Het team, dat onopvallend opereert, richt zich onder andere op zakkenrollerij.

Vrijdag hielden rechercheurs al twee veel gezochte zakkenrollers aan. Zaterdag kwamen daar nog twee auto-inbrekers bij, vijf personen voor het spelen van balletje-balletje en nog een zakkenroller. In de loop van het weekend werden nog meer personen aangehouden voor zakkenrollerij (1), het niet voldoen aan bevel of vordering (2), ongewenst verblijf in Nederland (2), baldadigheid en verzet bij aanhouding (1) en winkeldiefstal (10). De aanhouding van de twee auto-inbrekers was zaterdagavond in het nieuws van de lokale tv-zender AT5 te zien. De politie maakt thans een analyse van het aantal aangiften van zakkenrollerij in verhouding met voorgaande jaren.