BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 14 april 2009

BNN GIDS VERNIEUWD
ONLINE TV-GIDS GEBRUIKSVRIENDELIJKER EN UITGEBREIDER

BNN heeft haar online tv-gids flink vernieuwd. De site heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen en er is een aantal unieke functionaliteiten toegevoegd. Bezoekers kunnen een eigen gids samenstellen met hun favoriete programma's, zenders selecteren en in de gewenste volgorde te plaatsen. De persoonlijke gids die zo ontstaat kan worden doorgeplaatst op Hyves. Naast het tv-aanbod is er veel aandacht voor showbizz, bioscoopfilms en online video.

Berend Jan Verheijen, hoofd Nieuwe Media BNN: 'De BNN Gids is in alle opzichten verbeterd. Hij ziet er beter uit, is gebruiksvriendelijker, werkt sneller en biedt een enorm uitgebreid zenderaanbod. We hebben het afgelopen jaar goed geluisterd naar de wensen van onze bezoekers en online video blijkt heel populair te zijn. BNN-programma's domineren al jaren de toplijsten van Uitzending Gemist en via ons eigen videosysteem zijn de afgelopen twee jaar ruim 150 miljoen video's bekeken. Het is daarom logisch dat we op de BNN Gids veel aandacht besteden aan video's die op of via het web te bekijken zijn.'

Met de online tv-gids sluit BNN aan bij het mediagebruik van jongeren. Een online gids is altijd actueel en biedt veel meer ruimte om de inhoud te verrijken met bijvoorbeeld videomateriaal. Om de gids onder de aandacht te brengen bij het publiek start BNN een promotiecampagne met een reeks spots na BNN-programma's.

De BNN Gids is te zien én te gebruiken op bnngids.bnn.nl.