Ingezonden persbericht


F5 breidt portfolio Application Delivery Controllers uit met BIG-IP 8900

Nieuw hardwareplatform zorgt voor consolidatie IT-infrastructuur van bedrijven en serviceproviders, lagere kosten en CO2-uitstoot en tegelijkertijd flexibeler IT

Schiphol-Rijk, 14 april 2009 â¤* F5 Networks Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), introduceert het F5 BIG-IP 8900-hardwareplatform. Deze oplossing stelt bedrijven in staat geavanceerde ADN-functionaliteit te integreren en hun IT-infrastructuur te consolideren. Zo besparen ze op energie, ruimte, koeling en kosten. Met het nieuwe platform kunnen grote bedrijven en serviceproviders veel applicatieverkeer ondersteunen en geavanceerde optimalisatie- en beveiligingsmogelijkheden integreren door gebruik te maken van BIG-IP-softwaremodules en de onlangs geïntroduceerde BIG-IP-software versie 10.

Met een uitgebreid portfolio van geavanceerde Application Delivery Controller-hardware helpt de vooraanstaande BIG-IP-productfamilie organisaties bij het implementeren van een dynamische application delivery-infrastructuur om zo beheer en operationele kosten te minimaliseren. Gecombineerd met de unified TMOS-architectuur van F5 - die ervoor zzorgt dat BIG-IP-platforms inzichtelijk, schaalbaar en controleerbaar zijn bij gebruik van alle diensten -, bieddt de nieuwe 8900 klanten meer opties bij het integreren van ADN-functionaliteit (versnelling, hoge beschikbaarheid, applicatiebeveiliging enz.). Zo ontstaan application delivery-omgevingen op maat, die voldoen aan de bedrijfseisen.

Het nieuwe 8900-platform biedt klanten de volgende mogelijkheden.

De infrastructuur consolideren en zo kosten besparen - Met 12 Gb/s aan Layer 7-doorvoer, 58.000 SSL--transacties per seconde en 8 Gb/s aan hardwarecompressie zorgt de 8900 voor functionele en fysieke consolidatie van application delivery-infrastructuren, wat de beheerkosten en de TCO verkleint. Daarbij wordt er bij het nieuwe platform standaard Fast Cache, IPv6 Gateway, Rate Shaping, SSL Offload en Intelligent Compression meegeleverd. Dit helpt organisaties de waarde van hun Application Delivery Controller te vergroten zonder meer apparatuur te hoeven aanschaffen.

Webapplicaties optimaliseren voor efficiënter werken - Huidige webapplicaties hebben geavanceeerde hardware nodig om beschikbaarheid en unified communications voor medewerkers te kunnen garanderen. Met de prestaties van de BIG-IP 8900 optimaliseren bedrijven hun winstgevende en 'collaborative' applicaties om het bedrijf verder te doen groeien. De 8900 profiteert van de unieke Clustered Multiprocessing-technologie (CMP) van F5 en presteert hiermee zes keer beter dan zijn concurrenten. Zo helpt de oplossing bedrijven hun infrastructuur te optimaliseren zonder beschikbaarheidsproblemen.

Schaalbaar voor Support Evolving Business Drivers - Voortbordurend op de unifiied TMOS-architectuur van F5, biedt de BIG-IP 8900 bedrijven de mogelijkheid om op een kosteneffectieve manier een geschikte ADN-strategie te implementeren en alvast plannen te maken voor toekomstige groei. Daarnaast ondersteunt het platform gelijktijdige inzet van BIG-IP WebAccelerator- en BIG-IP Application Security Manager-softwaremodules van F5. Zo integreren organisaties beveiligings- en optimalisatiemogelijkheden op de gewenste manier in hun application delivery-infrastructuur.

'In het huidige economische klimaat zoeken grote bedrijven, serviceproviders en andere organisaties naar manieren om hun IT-infrastructuur te stroomlijnen door middel van consolidatie, virtualisatie en cloud-computing', zegt Jason Needham, Senior Director Product Management bij F5. 'De ADN-oplossingen van F5 bieden een flexibele basis die een breed scala van zakelijke initiatieven ondersteunt. Van verbeteringen in de infrastructuur en consolidatie-initiatieven tot en met efficiënte inzet en optimalisatie van applicaties waar gebruikers op vertrouwen. Met de combinatie van vooraanstaande traffic-processing-mogelijkheden en beschikbaarheid, veiligheid en versnelde diensten in een enkele dienst zorgen de BIG-IP-oplossingen van F5 ervoor dat IT in lijn ligt met de bedrijfseisen en integreert met extra mogelijkheden. En dit alles binnen het budget.'

####
Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. De toevoeging van intelligentie aan en beheerbaarheid van het netwerk zorgt voor het off-loaden van applicaties en optimaliseert de storagelaag voor data. Hierdoor breidt F5 de kracht van intelligente netwerken uit naar alle niveaus voor applicatiebeschikbaarheid. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbeveiliging op een intelligente manier en vergroot zo de applicatiebetrouwbaarheid. Meer dan zestienduizend organisaties en serviceproviders vertrouwen hun applicaties toe aan F5-technologie. Het hoofdkantoor van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.F5.com.