Carlo Kuijer tevreden over eerste raceweekeinde
Dutch Supercar Challenge op Spa-Francorchamps

Dongen, 14 april 2009 - Coureur Carlo Kuijer kijkt met een goed gevoel terug op zijn eerste raceweekend van het nieuwe seizoen in de Dutch Supercar Challenge. Hoewel zijn bolide op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps een probleem met de paardenkrachten kende, racete de Divitec-rijder uit Dongen zich twee keer naar de punten. ,,Dit is een beter begin dan vorig jaar'', aldus de contente Kuijer.

Tijdens het Paasweekeinde waren de indrukwekkende auto's uit de Dutch Supercar Challenge naar België getogen voor de start van een nieuw jaar vol mooie races. Carlo Kuijer, die vorig jaar debuteerde in het grote en fraaie deelnemersveld, wil in 2009 graag een stap voorwaarts maken. Het doel is om zijn Solution F met een Astra polyester body richting de topvijf van de Supersport 1 klasse te sturen.

280 pk
,,De race op Spa was voor ons min of meer de shakedown van de auto'', vertelt Carlo Kuijer. ,,Hoewel we ten opzichte van 2008 veel modificaties hebben doorgevoerd, hadden we nog niet gereden met de wagen. Op Spa haalde we de bolide voor het eerst uit de garage. Alles zag er oké uit, behalve dat er in de airbox een engineringsfoutje zat. Gevolg was dat we te weinig vermogen hadden. Ik had op Spa 280 pk tot mijn beschikking, terwijl dat er ongeveer 400 moeten zijn. Dat is een groot verschil.''

Goed gelukt
Dat gebrek aan voortstuwing brak de coureur van Team Divitec uiteraard op tijdens de kwalificatie. Daardoor moest hij als 13de aan de eerste race over een uur beginnen. ,,Vanwege het pk-probleem hadden we dit weekend een ander uitgangspunt. Het doel was om zoveel mogelijk racedata te verzamelen, de betrouwbaarheid van de auto te testen en zelf veel rijtijd te pakken'', legt Carlo Kuijer, die Henk Thuis beide manches zag winnen, uit. ,,Dit is uiteindelijk goed gelukt. We zijn beide wedstrijden op plek acht in de punten gefinisht. Tevens ben ik schadevrij gebleven en heb flink wat wedstrijdritme opgedaan. De wegligging van de Solution F is eveneens uitstekend.''

Programma
Het volgende raceweekend voor de Dutch Supercars is direct een heel mooie. Op 13 en 14 juni 2009 wordt op Circuit Park Zandvoort de Masters of Formula 3 verreden. Carlo Kuijer rijdt derhalve in het raceprogramma met 's werelds snelste F3-coureurs. ,,We hebben nu twee maanden de tijd om het probleem met de airbox en de pk's op te lossen. We zullen voor de Masters zeker nog gaan testen om straks op Zandvoort zo goed mogelijk aan de start te kunnen verschijnen'', aldus Carlo Kuijer.