Gemeente Eersel


Doorgaand verkeer Knegsel vanaf 14 april drie weken gestremd

Eind maart is aannemer Webo begonnen met het opknappen van het dorpsplein in Knegsel. In de komende weken krijgt het plein een nieuw grasveld, een jeu de bouleplein, parkeerplaatsen, nieuw groen en nieuwe verlichting. Rondom het plein wordt een brede stoeprand geplaatst en de kruisingen 't Groen - Zandoerleseweg en 't Groen - Steenselseweg worden opnieuw ingericht.

Voor het laatste is het noodzakelijk 't Groen ongeveer 3 weken af te sluiten. Om de afsluiting zo kort mogelijk te houden neemt de aannemer beide kruisingen tegelijkertijd onder handen. Doorgaand verkeer vanuit Veldhoven wordt omgeleid via Steensel, verkeer vanuit Wintelre kan het beste over Vessem naar Knegsel rijden. Door middel van gele borden zullen de omleidingen aangegeven worden. De afsluiting gaat in op dinsdag 14 april en duurt tot ongeveer eind april.

sluipverkeer

De verwachting is dat veel automobilisten zullen proberen via de lokale wegen een route om de wegwerkzaamheden heen te vinden. Grote hoeveelheden verkeer door woonstraatjes en zandpaden veroorzaakt veel overlast en vaak ook gevaarlijke situaties doordat weggebruikers zich vaak slecht aanpassen aan de bijzondere verkeersomstandigheden. De gemeente Eersel zal maatregelen treffen om deze overlast zo veel mogelijk te voorkomen door middel van tekstborden, tijdelijke afsluitingen en snelheidsremmende voorzieningen. Ook gaat de gemeente in samenwerking met de politie extra controleren op ongewenst verkeersgedrag.

Wanneer u vragen heeft over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met Marco Flaman van de afdeling Ruimtelijk Beheer, bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0497-531300.