Ingezonden persbericht


Huizen, 14 april 2009 Superbe seizoensstart in ATS Fomule 3 cup

Van Amersfoort Racing (VAR) domineerde tijdens het openingsweekeinde van de ATS F3 Cup. Op het circuit van Oschersleben tekende het team voor 2 poles, 2 overwinningen en 2 snelste raceronden. De snelste kwalificaties kwamen op naam van Laurens Vanthoor, terwijl het Belgische talent en F3-debutant Stef Dusseldorp elk een overwinning en een snelste ronde claimden.

In de kwalificaties beet de concurrentie zich stuk op de tijden van de VAR-bolides met Volkswagen krachtbron. Zowel in de eerste als de tweede kwalificatiesessie topte Laurens Vanthoor (B) de lijst, nipt gevolgd door de debuterende Stef Dusseldorp.

De dominantie duurde voort in de openingsrace, waarin Laurens Vanthoor vanaf start tot finish leidde. Na de herstart moest hij een aanval van zijn teamgenoot pareren, maar reed daarna in klare stijl naar de zege en pakte eveneens het punt voor de snelste raceronde. Stef Dusseldorp luisterde zijn eerste F3-race op met een verdiende tweede plaats.

Een jumpstart van Laurens Vanthoor en de drive-through-penalty die erop volgde weerhield Van Amersfoort Racing van een tweede dubbelslag. Stef Dusseldorp toonde zich evenwel een snelle leerling. De 19-jarige rijder uit Lichtenvoorde leidde 22 ronden lang en won in zijn eerste F3- weekeinde zijn eerste race én trakteerde zichzelf op het extra punt voor de snelste coureur van de wedstrijd. Stef Dusseldorp droeg zijn overwinning op aan zijn moeder, die Tweede Paasdag haar verjaardag vierde.

Stef Dusseldorp voert dankzij de uitstekende resultaten het kampioenschap aan met 19 punten, gevolgd door Laurens Vanthoor met 13 punten. "Eerste in de tussenstand. Ik voorspel een leuk seizoen", concludeert teambaas Frits van Amersfoort tevreden na de aftrap van het F3-seizoen.

"Laurens heeft laten zien dat hij ook kan presteren in de positie van favoriet. Zijn jumpstart in de tweede race was erg spijtig, want Laurens was dit weekeinde de allersnelste. Wellicht dat de combinatie van spanning en het nieuwe F1 startlicht hem parten speelde. Laurens verdient wel een compliment over hoe hij met deze teleurstelling omging. Daarin is hij echt gegroeid als mens."

De teambaas genoot van het debuut van Stef Dusseldorp: "Heel mooi om te zien dat Stef het zo goed doet. Dat hij al zo snel in staat is om te winnen is heel knap. Stef voelt zich op z'n gemak in de auto en dat zien we terug in de resultaten. De F3-wagen past heel goed bij hem."

ADAC Formel Masters:
Christian Wangard in de punten, pechvolle blessure Justin Ros

Dit seizoen is Van Amersfoort Racing met twee auto's actief in het ADAC Formel Masters. Op Oschersleben schreef de Duitse coureur Christian Wangard een 8e en 6e plek bij, wat hem 9 punten en een zevende plaats oplevert in het kampioenschap. Justin Ros finishte in race 1 als 18e en viel in race twee uit met een verbogen wielophanging na een touché bij de start.

Frits van Amersfoort: "In tests heeft Christian Wangard laten zien dat hij de snelheid in zich heeft. Helaas kwam Christian in Oschersleben nog niet helemaal uit de verf, maar dat gaat verderop het seizoen goed komen."

De debuterende Justin Ros toonde zich in de eerste race een begenadigd starter. "Justin passeerde vijf man, alleen kwam hij basissnelheid tekort om die plek vast te kunnen houden. Zijn aanrijding in de tweede race was natuurlijk buitengewoon onfortuinlijk. Zeker nadat in het ziekenhuis bleek dat hij zijn rechterpols heeft gebroken. We hopen dat Justin snel is hersteld en snel draad weer op kan pakken voor een interessant leerjaar."
Van Amersfoort Racing bv Nijverheidsweg 17 Telefoon 1271 EA Huizen (NH) +31 (0)35 5311377 Holland Fax +31 (0)35 5383399

E-mailadres info@vanamersfoortracing.nl




Huizen, 14 april 2009

Formula Renault Northern European Cup:
Mathijs Harkema pakt de handschoen op

Mathijs Harkema is dit seizoen belast met de moeilijke opdracht om een vuist te maken tegen Team Motorpark, dat met acht auto's actief is in de Formula Renault Northern European Cup. De Limburger kwalificeerde zich tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort als zeventiende, won in de eerste race twee plaatsen en finishte als 15e. In de tweede race leek Mathijs Harkema op weg naar een plek in de top 10. De coureur ging in ronde 13 iets te enthousiast op het gas in de Hugenholz bocht, spinde vervolgens en viel uit.

"Mathijs kende een moeilijk eerste raceweekeinde, ook omdat hij niet zoveel meters op Zandvoort heeft liggen. Na een lastig jaar in de Formule BMW staat zijn jaar in het teken van leren, leren en nog eens leren", benadrukt Frits van Amersfoort. "Mathijs zal door moeten blijven knokken, want het is buitengewoon lastig om op te boksen tegen de dominantie van Motorpark. Al ligt daar natuurlijk ook een interessante uitdaging."

NK Formule Ford:
Jeroen Mul racet als snelste naar laatste podiumplek

Jeroen Mul kwalificeerde zich als zesde voor de Zandvoortse Paasraces. De rijder van het team Van Amersfoort Racing by TKP kende weinig plezier van deze goede uitgangspositie. In de beginfase raakte de coureur uit Badhoevedorp betrokken bij een crash, waarna zijn race over was.

In de tweede race revancheerde Jeroen Mul zich knap van deze tegenvaller. Als enige bleek hij in staat om druk te zetten op de rijders van Geva Racing. Mul trachtte Luuk Glansdorp te verschalken, maar finishte na 13 ronden als derde en gaf zo de terugkeer van Van Amersfoort Racing in de Formule Ford glans.

Jeroen Mul liet zien dat het met de absolute snelheid wel goed zit, door de snelste raceronde neer te zetten. Zijn ultieme rondje bleek nog 16-honderste sneller dan winnaar Melroy Heemskerk. Jeroen Mul neemt in de tussenstand om het NK de zevende plaats in.

Frits van Amersfoort: "Zowel Jeroen als het team hebben een superprestatie neergezet. De monteurs zijn erin geslaagd om de auto na de crash weer startklaar te krijgen en Jeroen bekroonde een superrace met een podiumplek. En was ook nog de snelste van het veld. Het doet me plezier om te zien dat de werkwijze van Van Amersfoort Racing ook opnieuw werkt in de Formule Ford; toch een klasse waarin wij enkele jaren niet actief zijn geweest."

Van Amersfoort Racing bv Nijverheidsweg 17 Telefoon 1271 EA Huizen (NH) +31 (0)35 5311377 Holland Fax +31 (0)35 5383399

E-mailadres info@vanamersfoortracing.nl






---- --