Autoverzekeraar per kilometer juicht strafbaarheid toe


BERGEN, 20090414 -- Het terugzetten van de kilometerteller van auto's wordt strafbaar. Dat stelt minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. De RDW gaat de registratie van kilometerstanden bijhouden. Kopers betalen te veel, autodealers rekenen te hoge inruilprijzen en verzekeraars vragen te lage premies. De premiehoogte van een kilometerverzekering is met name afhankelijk van het te kiezen kilometrage en een juiste beginstand. " Wij zijn blij met de strafbaarheidstelling en krijgen hiermee een waterdicht verzekeringsysteem." aldus directeur Boon van het autoverzekeringsbedrijf DeKilometerverzekering.nl.

Door de strikte controle op en registratie van de kilometerstanden zal het makkelijker worden om fraude op te sporen. Ook krijgen verzekerden hiermee een eerlijke kilometerpremie en betalen niet meer mee voor fraudeurs.

Schade
Kilometerstanden moeten ook vaker aan de RDW worden doorgegeven om sneller onregelmatigheden te signaleren. Nu wordt de stand alleen gemeld bij de APK. Met de nieuwe wetgeving moet dat ook gebeuren wanneer de auto op een andere naam wordt gezet, bij onderhoud en reparaties boven een bepaald bedrag, bij opname van een voertuig in de bedrijfsvoorraad en na het einde van een leasecontract.
Ongeveer 5 procent ( ruim 300.000 ) van de auto's in Nederland hebben een teruggedraaide kilometerteller. De economische schade voor consument, bedrijfsleven, verzekeraars en overheid bedraagt hierdoor ongeveer ¤ 250 miljoen per jaar. Minister Eurlings verwacht "dat als gevolg van de aanpak een beperking met ten minste enige tientallen miljoenen euro's per jaar wordt bereikt van maatschappelijke schade door manipulatie van kilometertellers."
DeKilometerverzekering.nl





Ingezonden persbericht