Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


---

Planopzet Parooldriehoek naar raad

4 maart 2009

Het dagelijks bestuur legt de Planopzet Paroodriehoek 14 april ter besluitvorming voor aan de raad. De planopzet Parooldriehoek schetst op hoofdlijnen de uitgangspunten voor een volwaardig Stedenbouwkundig plan.

De deelraad wordt o.a. gevraagd om het vastgestelde kader voor de Parooldriehoek op basis van het SPvE van 2004 te wijzigen en in te stemmen met de verdere uitwerking van de planopzet tot het Stedenbouwkundig Plan Parooldriehoek. In de planopzet staat een lager bouwvolume gepland dan het SPvE .Het plan bevat een toename van kwalitatief hoogwaardig en groen ingerichte openbare ruimte en de aanleg van een nieuw park aansluitend op de Oosterparkbuurt en bevat een gemengd programma met woningen en commerciële ruimten aan de Wibautstraat.

Het dagelijks bestuur brengt verder advies uit over de voorstellen uit het burgerinitiatief `maak van het Wibautplantsoen een Wibautpark'. Zij adviseert de deelraad hierbij om de planontwikkeling met nieuwe openbare ruimte doorgang te laten vinden en de verdere behandeling van het initiatief te stoppen.

Zowel de planopzet als het burgerinitiatief worden in de raadscommissie van 23 maart behandeld.

Reageer

---