Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 7 april 2008

Inbraakpreventieavond voor bewoners Schothorst-Noord

Bewoners van Schothorst-Noord zijn uitgenodigd voor een inbraakpreventieavond op dinsdagavond 14 april. Aanleiding is de toename van het aantal woninginbraken in de wijk. Ten opzichte van 2007 is in 2008 72% vaker aangifte gedaan van woninginbraak. De informatieavond wordt gehouden in wijkcentrum De Trefhorst.

De inbraakpreventieavond is bedoeld om bewoners in Schothorst-Noord te laten zien wat zij zelf kunnen doen om de kans op een inbraak in hun woning zo klein mogelijk te maken. Ook kunnen tips en ideeën van bewoners worden besproken, en worden actuele cijfers gepresenteerd. In mei wordt een inbraakpreventieavond gehouden voor de bewoners van Schothorst-Zuid.

Partners
Politie, Stichting Welzijn Amersfoort, de woning­corporaties Alliantie Eemvallei, Portaal en Omnia Wonen, het Wijkbeheerteam Schothorst en gemeente Amersfoort werken samen met de bewoners van Schothorst-Noord aan de veiligheid in de wijk. Zij zijn tijdens de inbraakpreventieavond aanwezig om de bewoners te informeren en met hen mee te denken over mogelijkheden om zelf iets aan de veiligheid van hun woning te doen.

Praktijkvoorbeelden
Ex-inbreker Evert Jansen, bekend uit het AVRO programma 'De Inbreker', laat deze avond zien waar de schoen wringt bij woninginbraken. Hij maakt voorafgaand aan de inbraak­preventieavond foto's in Schothorst-Noord. Hij kijkt hierbij naar de woningen zoals een inbreke­r dat zou doen. Op de avond zelf geeft Jansen tekst en uitleg bij zijn foto's. En aan de hand van praktijkvoorbeelden laat hij ook zien hoe gemak­kelijk het soms is een huis binnen te komen. Evert Jansen is werkzaam bij stichting Preventie & Veiligheid.

De inbraakpreventieavond op 14 april is bedoeld voor bewoners van Schothorst-Noord en vindt plaats in wijkcentrum De Trefhorst, Bruispad 2. De avond start om 19.30 uur en zal tot ongeveer 21.30 uur duren. De toegang is gratis.

Noot voor de redactie,