Nederlandse Moslim Omroep

P E R S B E R I C H T

OBA Live op Radio 5

NIO/NMO

Dinsdag 14 april 2009

19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam.

Presentatie: Sharida Mohamedjoesoef


---

Onze hoofdgast is Salah Edin, de Marokkaans-Nederlandse rapper die graag tegen Hollandse heilige huisjes aan schopt. Hij zoekt steeds de grenzen van het toelaatbare op. Hiermee plaatst hij zich in een traditie van controversiële rappers. Salah Edin's nieuwe album Horr is net uit en is Arabischtalig.

In de rubriek Islamitische canon draagt Aaman Sulchan De Stroom uit het Noorden (Arus Balik, 1979) aan van de vooraanstaande Indonesische schrijver Pramoedya Ananta Toer. Deze historische roman gaat over de geschiedenis van Indonesië.

In De Kwestie van de Week gaat zal Johan Meuleman een nabeschouwing geven van de parlementsverkiezingen in Indonesië die op 9 april werden gehouden.

Volgens Joachim Duyndam, filosoof aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht staan humanisme en religie in dialoog met elkaar. Hij bespreekt de humanistische tendens in de islam.

Panelgesprek: Subsidie aan levensbeschouwelijke instellingen is een grijsgebied in Nederland. Kerken, moskeeën en andere geloofsgenootschappen ontvangen grote opdrachten vanuit de overheid. Maar dan moeten die instellingen wel neutraal zijn. Bij OBA-live stellen we de vraag: in hoeverre is de scheiding van Kerk en Staat in het geding? aan o.a. directeur Edward de Kam van Youth for Christ, de organisatie die onlangs veelvuldig in het nieuws kwam door haar vermeende zendingsdrang.

Live muziek: De Marokkaans-Nederlandse Ud-speler Karim Eharruyen is niet alleen muzikant maar ook componist en beeldend kunstenaar. Hij speelt een mix van composities en improvisatie, waarin jazz, klassiek, Arabische en Spaanse stijlen als in een tapijt aan elkaar geknoopt worden.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl