Gemeente De Bilt


Leden Wsw-raad geïnstalleerd

De nieuwe regionale Wsw-raad voor de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist is op donderdagmiddag 9 april geïnstalleerd. De raad vertegenwoordigt iedereen in deze regio die in de sociale werkvoorziening werkt of op de wachtlijst staat.

De Wsw-raad bestaat uit Ton Oostveen, Nieske Schurer, Ronald van Ewijk, Ton Vermunt en Tries den Otter. Wethouder Herman Mittendorff van de gemeente De Bilt ontving, mede namens zijn collega's van de andere deelnemende gemeentes, de nieuwe leden op het gemeentehuis Jagtlust. In zijn toespraak memoreerde hij het belang van cliëntenparticipatie door mensen met een arbeidshandicap en nodigde de Wsw-raad uit om actief mee te praten en hun stem te laten horen over betere arbeidskansen voor deze doelgroep.

De Wet sociale werkvoorziening (Wsw) is er voor mensen met een arbeidshandicap. Mensen met een Wsw-indicatie krijgen aangepaste werkplekken bij het werkvoorzieningschap, worden vanuit het schap gedetacheerd of zijn in dienst bij een regulier werkgever met begeleiding vanuit het werkvoorzieningschap. De nieuwe wet verplicht tot cliëntenparticipatie en in dat kader is de Wsw-raad geïnstalleerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Ingrid Verbeek, telefoon (030) 228 95 01

Raadpleeg voor meer informatie over de Wsw en de Wsw-raad: www.aanhetwerkmetdewsw.nl