Ingezonden persbericht


Ecophon introduceert robuuste plafondoplossing speciaal voor gangen Met Focus Ds XL- en Super G Dp XL-panelen maakt Ecophon lawaaiige en intensief gebruikte gangen weer leef- en werkbaar

Etten-Leur, 14 april 2009 - Ecophon, wereldwijd dé toonaangevende leverancier van geluidabsorberende plafond- en wandpanelen, introduceert twee nieuwe plafondpanelen die tegen een stootje kunnen, speciaal voor gangen. De strak vormgegeven Focus Ds XL- en Super G Dp XL-plafondpanelen zijn een aanvulling op het succesvolle Ecophon-portfolio van gangoplossingen, waarvan ook de Access en de Focus Frieze E deel uitmaken. Ecophon biedt met deze producten een akoestische totaaloplossing voor intensief gebruikte gangen.

Gemiddeld neemt de gang twintig procent van de oppervlakte van een gebouw voor zijn rekening. Het is een essentiële doorgang voor mensen en goederen. Daarom moeten de wanden en plafonds ervan tegen een stootje kunnen. Daarnaast is de infrastructuur van kabels en buizen achter het plafond (plenum) weggewerkt. Eenvoudige toegang voor installateurs en onderhoudsmensen tot het plenum is noodzakelijk. Tevens is een goede akoestiek in de gang van essentieel belang. Het geluid van de gang bereikt anders de ruimtes die er op uitkomen, zoals klaslokalen, patiëntenzalen en kantoorruimten.

Focus Ds XL
Ecophon Focus Ds XL is de ideale oplossing als toegang tot het plenum regelmatig nodig is. De Focus Ds XL-panelen zijn eenvoudig te monteren en te demonteren. De maximale lengte van een paneel is 2.400 mm. Het stabiele stalen frame met ophangbeugel maakt onderhoud aan de achterliggende infrastructuur heel eenvoudig.

Super G Dp XL
De Super G Dp XL-panelen zijn extreem stootvast. Ook deze akoestische panelen zijn maximaal 2.400 mm lang. Zij beschikken echter over een veerbevestigingsmechanisme, waardoor er veel kracht nodig is om het paneel te verschuiven of te beschadigen. De Super G Dp XL-plafonds zijn zeer geschikt voor gangen in scholen.

"Met de toevoeging van deze twee producten zijn we in staat voor kantoren, ziekenhuizen en scholen één totaaloplossing te bieden", zegt Boudewijn van Grinsven, Technical Support Manager bij Ecophon. "Zoals alle Ecophon-producten zijn de nieuwe panelen brandveilig en geluidabsorberend doordat ze zijn geproduceerd uit glaswol met een hoge dichtheid. Bovendien zijn ze door hun robuuste coating nagenoeg onderhoudsvrij. Vaak horen we dat door de slechte akoestiek in ziekenhuisgangen de signalen van apparaten op patiëntenkamers niet te horen zijn. Met deze Ecophon-oplossingen is dat probleem eenvoudig te verhelpen. Bovendien optimaliseer je door de stijlvolle vormgeving en ruime keuze in kleurstelling van onze panelen de leef- en werksfeer in een ziekenhuis."

Meer informatie over deze nieuwe plafondpanelen voor gangen is te vinden op www.ecophon.nl.

####

Over Ecophon
Ecophon is wereldwijd dé toonaangevende leverancier van geluidabsorberende plafond- en wandpanelen. De producten en systemen van Ecophon worden wereldwijd verkocht via dertien partners en dertig distributeurs. Dit houdt in dat er wereldwijd een persoonlijke ondersteuning is door bekwaam personeel. Eco komt van het Latijnse 'oeco' en het Griekse 'oikos', wat 'huis' of 'thuis' betekent. Phon komt van het Griekse 'phone', wat 'stem' of 'geluid' betekent. Letterlijk vertaald, betekent de naam 'geluid in huis'. Dat sluit naadloos aan bij datgene, waarop het bedrijf de nadruk legt: de akoestiek in een ruimte. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hyllinge, Zweden. De belangrijkste productie vindt daar ook plaats. Daarnaast staan er fabrieken in Denemarken, Finland en Frankrijk.

Ecophon is onderdeel van de Saint-Gobain Group. Saint-Gobain is actief in de ontwikkeling, productie en distributie van bouwstoffen in het algemeen. Daarnaast is Saint-Gobain gespecialiseerd in glasfabricatie voor de bouw, automobiel- en verpakkingsindustrie. De groep is georganiseerd in vijf platforms: vlak glas, (glas)verpakkingen, bouwproducten, bouwdistributie en high-performance materialen. Met vestigingen in meer dan vijftig landen is Saint-Gobain marktleider in elk van zijn kernactiviteiten. Meer informatie is te vinden op www.ecophon.nl en www.saint-gobain.com.

Via Daniëlle Adam van Lammers van Toorenburg Benelux PR is hoge-resolutie beeldmateriaal op te vragen.