Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lunteren, 14 april 2009

ITSMF Nederland verwelkomt nieuwe directeur

Het bestuur van ITSMF Nederland heeft Hendrik Wester aangesteld als nieuwe directeur van haar organisatie. Wester, de laatste jaren actief als directeur van Quint Wellington Redwood Nederland, volgt per 10 april Jan Hendriks op, die vanaf oktober vorig jaar deze post als interim directeur heeft waargenomen.

Hendrik Wester heeft een grote ervaring opgebouwd in het IT-managementdomein. Hij is lange tijd als manager en adviseur werkzaam geweest in zowel klant- als leveranciersomgevingen. In zijn jaren bij Quint heeft hij de nodige ervaring opgedaan op het snijvlak van Business en IT. Zijn ervaring strekt zich uit van servicemanagementtrajecten tot strategieopdrachten, waarbij naast servicemanagement ook aandachtsgebieden als Business-IT alignment, Outsourcing, Regie en Programmamanagement werden geadresseerd.

Jeroen van Rooden, voorzitter van ITSMF Nederland, is blij met de benoeming. "Hendrik brengt een jarenlange ervaring in ons werkgebied met zich mee. Met die ervaring en zijn uitstekende contacten is hij de aangewezen persoon om de vereniging verder uit te bouwen en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Getuige het succes van onze evenementen en activiteiten, en de blijvende behoefte in de markt aan de uitwisseling van IT-kennis en -ervaringen, zien wij nog steeds, ook in de huidige markt, mogelijkheden tot groei. Met Hendrik hebben we tevens een directeur die voor de gewenste continuïteit kan zorg dragen."

Hendrik Wester begint vol ambitie aan zijn nieuwe klus: "ITSMF heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. De bekendheid, de activiteiten en de professionaliteit van de organisatie vormen een solide fundament om ITSMF nieuwe impulsen te geven en verder uit te bouwen. Ik zal mij daarbij vooral richten op de groei van het aantal leden, vernieuwing van aard en omvang van door ITSMF georganiseerde evenementen, het vergroten van de betrokkenheid van de leden en de verbreding van de ITSMF-activiteiten, waardoor het ITSMF hét dragende platform wordt voor alle actuele IT-managementissues".

Over ITSMF Nederland
Wat in 1993 begon als een 'ITIL-club', is vandaag de dag uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke vereniging op IT-servicemanagement- en IT-managementgebied. Tot de plusminus 400 bedrijven en organisaties die lid zijn van ITSMF Nederland, behoren IT-afnemers uit alle sectoren van de Nederlandse economie, IT-dienstverleners en consultancybedrijven. ITSMF ondersteunt de ontwikkeling van het IT-servicemanagementwerkveld en stimuleert de uitwisseling van kennis met verwante vakgebieden. ITSMF treedt op als netwerkorganisatie voor haar leden in Nederland. Onafhankelijk van producten, leveranciers en/of branches creëert zij een forum ten behoeve van informatie en kennisuitwisseling. De beproefde instrumenten die ITSMF daarbij ter beschikking staan zijn:
- seminars, die zich richten op specifieke aspecten (bijvoorbeeld IT Governance);
- het Best Practices Congres, waar uitwisseling van best practices centraal staat
- het jaarlijkse ITSMF Academy, het kennisevenement van ITSMF Nederland
- het ITSMF Jaarcongres, dat een overzicht geeft van de stand van zaken op het vakgebied en dat veel ruimte biedt aan het netwerkconcept van de vereniging;
- het tijdschrift Best Practice Magazine, het verenigingsblad van ITSMF Nederland.

ITSMF Nederland maakt deel uit van ITSMF International, het internationale servicemanagementplatform, waarbij inmiddels meer dan vijftig landenverenigingen zijn aangesloten.

Nadere informatie kunt u krijgen bij:
Bianca van Westerhuis
Marketing & Communicatie ITSMF Nederland
E-mail: bianca.van.westerhuis@itsmf.nl
Telefoonnummer: 0318 - 488455