Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 14 april 2009






Persbericht

Gemeente De Wolden is op zoek naar stembureauleden

De gemeente De Wolden is op zoek naar enthousiaste mensen die op de hoogtijdagen van onze democratie zitting willen nemen op een stembureau. Ook heeft de gemeente mensen nodig die na sluiting van het stembureau stemmen willen tellen.

Iedereen van 18 jaar of ouder - die op vriendelijke en correcte wijze met mensen om kan gaan, enige administratieve ervaring heeft en flexibel inzetbaar is - komt in principe in aanmerking voor de functie van (reserve) stembureaulid of voor het tellen van stemmen.
De gemeente nodigt inwoners die geĂŻnteresseerd zijn van harte uit om contact op te nemen met de afdeling Interne en Externe dienstverlening, cluster burgerzaken.

Verkiezingen worden anders dan voorgaande jaren niet meer met behulp van stemmachines georganiseerd. In alle gemeenten wordt met het rode potlood gestemd. Dit betekent een gewijzigd stemproces op het stembureau; het werk op het stembureau wordt hierdoor nog afwisselender.

De eerstvolgende verkiezingen die plaats vindt, zijn de Europese verkiezingen op donderdag 4 juni aanstaande. In de gemeente De Wolden zijn circa achttien stembureaus verspreid door de gemeente.
//////////////////////////////