Ingezonden persbericht


Persbericht

Citrix XenServer nu gratis te downloaden

Vianen, 14 april 2009 - De nieuwe gratis versie van Citrix® XenServer(TM) is nu te downloaden. Het virtualisatieplatform XenServer is momenteel al in gebruik bij meer dan 5.000 datacenters van organisaties over de hele wereld en wordt vanaf nu onbeperkt kosteloos aangeboden.

Alhoewel een aantal standaard hypervisors al jaren gratis wordt aangeboden, zijn die vaak te beperkt voor zakelijk praktisch gebruik. Met deze dienst zet Citrix een nieuwe standaard voor gratis virtualisatie met sterke features als gecentraliseerd multi-node management en full live motion. Vanaf het moment van de aankondiging van deze nieuwste versie - vier weken geleden - heeft een record aantal klanten de 30-dagen trial preview gedownload vanaf de Citrix website en is de respons vanuit de IT community erg positief.

Gebruikers van de gratis XenServer die de beheermogelijkheden van virtualisatie graag willen uitbreiden kunnen ook Citrix Essentials(TM) voor XenServer aanschaffen, een nieuwe productlijn die een aantal geoptimaliseerde mogelijkheden voor de XenServer-omgeving bevat. Deze optionele features - die bestaan uit lab automation, dynamic provisioning, workflow orchestration, high availability en naadloze integratie met de belangrijkste storage-systemen - zijn direct zichtbaar voor alle XenServer-gebruikers vanaf hun gecentraliseerde XenCenter administratieconsole in de grayed-out mode. Alle actieve XenServer-gebruikers kunnen via hun XenCenter een automatische melding ontvangen wanneer er nieuwe updates voor Citrix Essentials beschikbaar zijn.

Voor klanten die Microsoft's Windows Server 2008 Hyper-V als virtualisatieplatform gebruiken, gelden dezelfde mogelijkheden als hierboven beschreven, wanneer zij Citrix Essentials(TM) voor Hyper-V(TM) aanschaffen. Met de productlijn Citrix Essentials voegt Citrix belangrijke waarde toe aan zowel XenServer als Hyper-V, de twee snelst groeiende virtualisatieplatforms in de markt. Meer informatie over Citrix XenServer en Citrix Essentials staat op http://www.citrix.com/xenserver.

"Deze aankondiging van Citrix en Microsoft is een goed voorbeeld van onze intensieve samenwerking," zegt Robert Bakker, Product Solutions Manager: Management & Virtualization bij Microsoft. "Citrix Essentials is een belangrijke toevoeging voor onze klanten: deze oplossing vergroot de functionaliteiten van Hyper-V. Bovendien zal Microsoft in toekomstige versies van Microsoft System Center ook XenServer ondersteunen, voor gebruikers met gemengde Hyper-V en XenServer-omgevingen."

"De beschikbaarheid van gratis XenServer zal de drempel verlagen voor bedrijven om servervirtualisatie toe te passen," aldus Erik Monninkhof, Algemeen Directeur Dupaco Distribution. "Citrix Essentials heeft bovendien een grote toegevoegde waarde voor onze klanten, omdat ze hiermee nieuwe beheer- en automatiseringmogelijkheden hebben om datacenters om te vormen tot dynamische delivery centers, zowel voor Citrix XenServer als voor Microsoft Hyper-V."

Ook Hans de Vlieger, Business Unit Manager Square One Solutions is tevreden met de gratis XenServer: "Door de beschikbaarheid van de gratis XenServer kunnen alle bedrijven - ook degene met een beperkt budget - gebruik maken van servervirtualisatie. Voor de bestaande klanten die XenApp draaien, maakt deze aankondiging de virtualisatie van hun bestaande datacenters erg aantrekkelijk."

Beschikbaarheid

De productlijn Citrix Essentials is verkrijgbaar via channel partners vanaf 7 april 2009. Geïnteresseerden kunnen de gratis onbeperkte gebruikersversie van Citrix XenServer nu downloaden vanaf verschillende wereldwijde Citrix websites en vanaf de volgende third-party download locaties:

Benelux
!Bien BV, Netherlands - www.bien.no
4real IT Solutions, Netherlands - www.4realit.nl
ECX, Belgium - www.ecx.be
Itvise, Netherlands - www.itvise.nl
NCS International BV, Netherlands - www.ncs.nl
Square One BV, Netherlands - www.square1.nl
WintelligeNT BV, Netherlands - www.wintelligent.nl

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Citrix
Citrix Systems, Inc. (Nasdaq: CTXS) is wereldwijd marktleider en de meest vertrouwde naam op het gebied van application delivery infrastructure. Meer dan 215.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op Citrix om elke gebruiker optimaal toegang te bieden tot elke applicatie, met de beste prestaties, het hoogste beveiligingsniveau en de laagste kostprijs. De complete Fortune 100 en 99% van de Fortune Global 500 maakt gebruik van Citrix, alsmede honderdduizenden kleine bedrijven en particulieren. Citrix heeft ongeveer 8.000 verkoop- en alliantiepartners in meer dan 100 landen. In 2008 behaalde Citrix een omzet van $1,6 miljard. Kijk voor meer informatie op www.citrix.com

Voor meer persinformatie kunt u kijken op http://www.lewiswire.com/nl/lewiswire/Citrix-Systems/Citrix-XenServer-nu-gratis-te-downloaden/n/4089 of contact opnemen met:

Freek Janssen
Tel: +31 (0)40 235 4600
E-mail: freekj@lewispr.com

Nienke Schipper-Pauw van Citrix Systems
Tel: +31 (0)347 324 845
E-mail: Nienke.Schipper@eu.citrix.com
http://www.citrix.com