Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 14 april 2009

Zomer van Utrecht

Vrede van Utrecht presenteert in de zomermaanden een nieuw programma: Zomer van Utrecht. Een festival met bijzondere voorstellingen op unieke locaties: Vliegbasis Soesterberg, Fort Rijnauwen, Kasteel Duurstede, Fort Ruijgenhoek en Haarzuilens brengen een veelzijdig programma voor een uiteenlopend publiek. Een programma met bijzondere combinaties: opera en hiphop, wervelend muziektheater, community art, klank- en lichtspel in een nieuw audiovisueel jasje. Inspiratiebron voor het festival is het landschap en het verhaal van de bewoners. Samen met een grote verzameling aan culturele en maatschappelijke partners wordt door Vrede van Utrecht momenteel het programma samengesteld op unieke erfgoedlocaties in Utrecht stad en provincie.

Greep uit het Programma:

Vliegbasis Soesterberg: KASIMIR EN KAROLINE door NT Gent In het gigantische decor van de landingsbaan van Vliegbasis Soesterberg brengt NTGent wervelend muziektheater in de regie van Johan Simons en Paul Koek. Het stuk beleeft de wereldpremière in Soesterberg, waarna de voorstelling het amfitheater van Athene en het theaterfestival van Avignon aandoet.

Fort Rijnauwen: KING ARTHUR door Xynix Opera
Xynix Opera brengt met King Arthur een bijzondere mix van opera en hiphop, een Engelstalige voorstelling in de openlucht met veel vuurwerk.

Kasteel Duurstede: DUISTER DUURSTEDE
Het kasteel in Wijk bij Duurstede steekt het roemruchte klank- en lichtspel van een halve eeuw geleden in een eigentijds jasje. Verwacht daar een audiovisueel spektakel.

En verder:
Het idyllische Fort Ruigenhoek zal door Kaap en de voorstellingen van het Lab onder handen worden genomen. Ook kan je in een van de speciaal voor het festival gemaakte luisterhuisjes gaan zitten voor het mobiele radiostation van Robbert van der Horst. Hij is overigens momenteel druk bezig met de voorbereidingen.

Zomer van Utrecht is er voor iedereen. Toeristen, families, cultuurliefhebbers en landschapsbewonderaars staat de aankomende zomer een verfrissend programma te wachten. Inspiratiebron is 'het verhaal van het landschap'. Het landschap als decor voor unieke voorstellingen, maar ook de verhalen over de mensen die er wonen en hun geschiedenis. Verhalen over verdwijnende dorpen en groeiende steden, zoals die in de community art programma's in Leidsche Rijn en Haarzuilens aan de orde komen.

Bijzondere partners
Opmerkelijk aan de Zomer van Utrecht zijn de samenwerkingsverbanden. Zo werken op Soesterberg onder andere Staatsbosbeheer, NTGent, Stadsschouwburg Utrecht, de Provincie Utrecht en het Ministerie van Defensie samen aan een programma voor de landingsbaan en de hangars op de vliegbasis.

Binnenkort staat er een totaal overzicht op de website: www.zomervanutrecht.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE -

Ingezonden persbericht