Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 14 april 2009

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Man en vrouw verdacht van vrijheidsberoving

Enschede

Politie Twente heeft een 40-jarige vrouw uit Papendrecht en een 34-jarige man uit Enschede aangehouden. Zij worden verdacht een 34-jarige vrouw uit Enschede tegen haar wil van haar vrijheid te hebben beroofd. Tevens worden zij verdacht van verkrachting, bedreiging en mishandeling.

Op zondag 12 april 2009 kwam omstreeks 5.24 uur een melding binnen bij Politie Twente van een vrouw die vertelde dat ze door haar vriend was bedreigd en gegijzeld. De vrouw was gevlucht naar de buren. Gealarmeerde politieagenten stelden onmiddellijk een onderzoek in. De vrouw deed aangifte van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling, bedreiging en verkrachting. Om 6.25 uur hield de politie een 34-jarige man aan. Kort daarna werd een 40-jarige vrouw aangehouden. Deze vrouw werd aangehouden omdat zij verdacht werd betrokken te zijn bij deze vrijheidsberoving. De man had, tijdens zijn aanhouding, goederen bij zich die eigendom zijn van het 34-jarige slachtoffer. De politie heeft reeds een buurt- en sporenonderzoek gehouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en opgesloten voor nader onderzoek. (09-042007)

---- --
Openingstijden politiebureaus Twente van 30 april tot 6 mei

In de periode van 30 april tot 6 mei zullen de bureaus van de politie in Twente i.v.m. de feestdagen en de vakantieperiode andere openingstijden hanteren. Op www.politie.nl/twente vindt u een overzicht van de openingstijden in deze periode.

De vier hoofdbureaus van de politie Twente in Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Almelo zijn normaal geopend, 24 uur per dag, 7 dagen per week. De politie Twente is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844, 24 uur per dag, 7 dagen per week voor niet-spoedeisende zaken. In noodsituaties kan er altijd gebeld worden met het alarmnummer 112. Via Internet kan van veel feiten aangifte gedaan worden. Bezoek hiervoor de website van de politie Twente, www.politie.nl/twente, een bezoek aan een politiebureau is dan veelal niet meer nodig.

De wijkbureaus zullen in bovengenoemde periode minder geopend zijn dan normaal, maar de inzet van de politie op straat en in uw wijk blijft wel gegarandeerd.

Openingstijden uitgesplitst per cluster en gemeente

Cluster Noordoost:

Gemeenten Dinkelland, Oldenzaal, Losser en Tubbergen In Oldenzaal is het hoofdbureau aan de Noordwal altijd open 24 uur per dag, 7 dagen per week. In Losser, Dinkelland en Tubbergen zijn de politiebureaus gesloten op 30 april en 5 mei. Van 1 t/m 4 mei gelden de gebruikelijke openingstijden.

Cluster Midden:

Gemeenten Hengelo, Borne en Hof van Twente In Hengelo is het hoofdbureau aan de Willemstraat altijd open, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Alle andere politiebureaus in Hengelo, Borne en in de Hof van Twente zijn gesloten van 30 april tot en met 5 mei.

Cluster Oost:

Gemeenten Enschede en Haaksbergen In Enschede is het hoofdbureau aan de Hermandad altijd open, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Alle andere politiebureaus in Enschede zijn op 30 april, 1, 3, 4 en 5 mei gesloten. Hier geldt 1 uitzondering; op 1 mei is wijkbureau Oost wel geopend.

In Haaksbergen is het politiebureau op 30 april van 9.00 - 13.00 uur geopend. Op 5 mei is het bureau gesloten. Van 1 tot en met 4 mei gelden de normale openingstijden.

Cluster West:

Gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden Op 30 april en op 5 mei zijn de politiebureaus gesloten. Op 1 en 4 mei zijn de hoofdlocaties in Rijssen/Holten, Hellendoorn en Wierden geopend. De steunpunten in de wijken of dorpskernen zijn op 1 en 4 mei gesloten.

Cluster Noord:

Gemeenten Almelo en Twenterand In Almelo is het hoofdbureau aan Het Baken altijd open, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op 30 april zijn de bureaus in Twenterand gesloten. Op alle andere dagen gelden de reguliere openingstijden.

---- --