Leefbaar Utrecht

Persbericht Stadspartij Leefbaar Utrecht

14 april 2009

UTRECHTS MEDIABELEID OF PYONGYANG AAN DE VECHT ?!?

De top van de gemeente Utrecht heeft de afgelopen dagen geen paaseieren lopen zoeken of een tuincentrum bezocht, nee, men heeft de afgelopen dagen alles in het werk gesteld om een artikel van journalist Wouter de Heus over het declaratiegedrag van burgemeester Aleid Wolfsen tegen te houden. Mét succes, want de directie van de uitgeverij Holland Combinatie - de uitgever van het gratis huis-aan-huisblad Ons Utrecht - heeft 120.000 kranten opnieuw laten drukken zonder het bewuste artikel. Er zijn aanwijzingen dat de gemeente bijdraagt aan de hiervoor gemaakte kosten, met zuurverdiend belastinggeld.

Een schandalige vertoning die de persvrijheid raakt. Op initiatief van de SP hebben Stadspartij Leefbaar Utrecht, D66 en Groep Mossel een interpellatiedebat aangevraagd voor aanstaande donderdag (16 april 2009, vanaf 12.00 uur).

Fractievoorzitter Vincent Oldenborg: "Het integriteitsbeleid van de gemeente is er op gericht elke schijn van onoirbaar gedrag tegen te gaan. Met dit ingrijpen in de media verwordt Utrecht tot een soort Pyongyang aan de Vecht. De burgemeester schendt hier de persvrijheid, juist één van de grootste verworvenheden in onze democratie."

Vincent Oldenborg vindt het ongelooflijk wat er gebeurt: ,,Dit is een situatie die je je in Nederland niet kunt voorstellen. Het gaat helemaal niet meer om zijn onkostenvergoeding voor tijdelijke huisvesting. Het gaat nu om de reactie van de burgemeester. Zo ga je niet met de media om.''
----- EINDE PERSBERICHT ----

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vincent Oldenborg, 06-29184621 of via de fractiekamer 030-2861463 bgg 06-51472727.

Met vriendelijke groet,

Bas Hendriksen
Beleidsmedewerker Stadspartij Leefbaar Utrecht
tel: 030 - 2861463 web: www.leefbaarutrecht.nl
Stadspartij Leefbaar Utrecht: "Niet links, niet rechts, maar Utrechts!"