Gemeente Meerssen


Persbericht van dinsdag 14 april 2009

Deken Kirkels benoemd tot Ereburger
van de gemeente Meerssen

Op tweede paasdag maandag 13 april 2009 heeft deken L.J.H.M. (Leo) Kirkels de eretekeningen behorende bij het Ereburgerschap der gemeente Meerssen ontvangen. De benoeming tot Ereburger vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Kirkels in gemeenschapshuis De Stip.

Foto: Wil van Oerle

Op tweede paasdag nam deken Kirkels afscheid als pastoor-deken van de R.K. Parochie H. Bartholomeus en het dekenaat Meerssen. Op 1 mei 2009 gaat de heer Kirkels met emeritaat en legt hij zijn ambt officieel neer. De heer Kirkels is sinds 1980 onafgebroken als pastoor-deken werkzaam geweest in de gemeente Meerssen.

In de verhouding Kerk-Staat heeft de heer Kirkels altijd met respect voor elkaars verantwoordelijkheden een bijzondere positie ingenomen.

Pastoor-deken Kirkels heeft zich op een zeer uitzonderlijke en bijzondere wijze ingezet en verdienstelijk gemaakt voor de Meerssense gemeenschap. Als blijk van grote waardering en dankbaarheid heeft de raad van de gemeente Meerssen besloten het Ereburgerschap der gemeente Meerssen toe te kennen.

Eerder werden als Ereburger benoemd: Jan Mans (1988), Karel Majoor (1999), Wil Kusters (2001), Pierre Giesen (2003), Bert Cortenraad (2004) en Ger Kockelkorn (2005).