Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 14 april 2009

---


Alphen aan den Rijn Nieuwe aanhoudingen in onderzoek overvallen
De recherche uit het politiedistrict Rijn- en Veenstreek heeft in het onderzoek naar een reeks overvallen op onder meer pizzakoeriers wederom twee verdachten aangehouden. De twee, Alphenaren van 20 en 21 jaar werden dinsdagmorgen 14 april in hun woningen aangehouden.

De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij overvallen op drie pizzakoeriers op het Aïdaplein, de Preludeweg en de Piet Mondriaanlaan. De pizzakoeriers werden beroofd van hun geld en mobieltje.
Eerder deze maand hield de politie al vier verdachten van 18, 19 (2) en 20 jaar uit Alphen aan den Rijn aan. De verdachten werden allen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een 17 jarige pizzakoerier op 28 februari op de Piet Mondriaanlaan. Naast de overvallen op de pizzakoeriers verdenkt de politie de mannen van betrokkenheid bij andere zaken zoals een overval op een videotheek en bedrijfsinbraken.

De politie doet verder onderzoek en sluit niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen.

Alphen aan den Rijn Politie waarschuwt voor oplichting aan de deur
De politie waarschuwt wederom voor oplichting aan de deur. Regelmatig wordt bij de politie hiervan aangifte gedaan. Vooral oudere bewoners zijn slachtoffer van personen die aan de deur komen en proberen de pincode van hen te bemachtigen. Bewoners worden benaderd met uiteenlopende verhalen maar steeds met hetzelfde doel. Namelijk het plunderen van rekeningen. Oplichters passen hiervoor steeds hun smoes aan. Soms staan ze onverwacht aan de deur, een andere keer komen ze nagenoeg aangekondigd. Dit overkwam donderdag 9 april een 75 jarige Alphense. De vrouw kreeg de dag daarvoor een telefoontje van een persoon die van de pers zou zijn. Volgens deze persoon had de vrouw na het invullen van een enquête een prijs gewonnen welke was gevallen op haar postcode. De vrouw kon zich de enquête echter niet herinneren. Volgens de beller zou de vrouw een pakket ontvangen. De volgende dag werd er inderdaad aangebeld. Een man had een pakket met een prijs voor de vrouw. Om het pakket in ontvangst te nemen moest ze per se 80 cent pinnen via een mobiel pinautomaat. Zoals andere aangevers van dergelijke oplichting, moest ook deze bewoonster een tweede keer pinnen omdat de mobiele pinautomaat zogenaamd haperde. De bewoonster vertrouwde het niet en vroeg de man om een identiteitsbewijs. De man is hierop vertrokken met het pakket en is niet, zoals hij beloofd had, teruggekomen. De bewoonster heeft direct haar rekening laten blokkeren.

Waddinxveen Verdachten van poging inbraak aangehouden
De politie heeft dinsdagmorgen 14 april een 23 jarige man uit Leeuwarden en een 32 jarige man zonder vaste verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Zuidkade. Een getuige zag hoe twee personen met een breekijzer wisten binnen te komen en belde de politie. Agenten hebben direct in de omgeving uitgekeken en wisten al snel de verdachten aan te houden op basis van de opgegeven signalementen.

Driebruggen Getuige moet telefoon afgeven
Een getuige van een inbraak in het dorpshuis aan het Laageind heeft dinsdag 14 april rond 03.45 uur zijn telefoon aan de drie daders moeten afgegeven. Zij gingen er daarna met de telefoon en de buit van de inbraak vandoor in een donkerkleurige auto. Op de grens Waarder / Groendijck negeerde de vluchtauto een stopteken van de politie. Ondanks naspeuringen ontbreekt van hen ieder spoor. De politie is op zoek naar mensen die de auto mogelijk hebben zien rijden of dat deze voor de inbraak op de Esdoornstraat geparkeerd werd. Zij kunnen bellen met de politie in Driebruggen via 0900-8844.

De getuige uit Driebruggen betrapte de drie, belde de politie en volgde het drietal na de inbraak toen zij op weg waren naar hun auto. Ze kregen hem in de gaten en dwingen hem zijn telefoon af te geven. Daarna rijden ze weg. Uit het dorpshuis wordt een kassa, een wisselautomaat en geld vermist. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.


--------------------------------------- einde middagberichten -------------------------------------------------


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326