Ingezonden persbericht


Strakke netwerk-asset-planning is sleutel tot stabiel IT-netwerk

Geen proactieve netwerkplanning leidt tot netwerkstoringen en hogere kosten

Barneveld, 14 april 2009 - Beheerders nemen een groot commercieel bedrijfsrisico door geen proactieve IT-netwerk-asset-planning uit te voeren. Dit is een van de belangrijkste uitkomsten van het 'Network Barometer Report' van Dimension Data. Het rapport van de leverancier van IT-oplossingen en -diensten bevat de gegevens van 152 onderzochte netwerkinfrastructuren. Bedrijven die als gevolg van een storing onder druk staan om hun netwerk te repareren of te vervangen, hebben een slechte onderhandelingspositie bij netwerkleveranciers. Het gevolg is dat ze geen korting kunnen bedingen en genoegen moeten nemen met een vergelijkbaar systeem of het op één na beste alternatief. Hierdoor mist men de kans de nieuwe componenten alvast strategisch in lijn te brengen met de toekomstige netwerkbehoeften. Volgens het onderzoek was 43 procent van de aangetroffen netwerkcomponenten niet meer verkrijgbaar en werd 56 procent niet meer softwarematig dan wel hardwarematig ondersteund door de fabrikant.

Voor een bedrijf heeft het behoorlijk wat implicaties wanneer een netwerkcomponent aan het einde van zijn levenscyclus de geest geeft en moet worden vervangen. Naast productiviteitsverlies en commerciële risico's moeten bedrijven in korte tijd op zoek naar vaak kostbare technologische oplossingen. Zonder de bedenktijd en voorzichtigheid die horen bij dit soort belangrijke beslissingen.

"Het netwerk is een bedrijfskritisch middel en bijna even belangrijk als stroom", zegt Edwin de Brave, Manager Solutions bij Dimension Data. "Een strakke netwerkplanning bespaart kosten, stroomlijnt processen en verhoogt de productiviteit. Bedrijven onder tijdsdruk missen vaak de kans om hun netwerk te laten aansluiten bij applicaties van de toekomst, zoals unified communications en teleconferencing. We promoten overigens geen directe vervanging van apparaten die aan het einde van hun levenscyclus zijn. Maar het is voor bedrijven wel belangrijk dat ze in kaart brengen welke netwerkcomponenten op welke termijn vervangen moeten worden, zodat ze een netwerkstrategie kunnen bepalen."

Het rapport is gebaseerd op data van 152 in 2008 uitgevoerde Secure Network Infrastructure Assessments (SNIA's) binnen organisaties over de gehele wereld. De SNIA's bieden inzicht in de configuratie van netwerken, in kwetsbaarheden in de beveiliging en in de levenscyclusstatus van de componenten in het netwerk.

Meer informatie over het 'Network Barometer Report' van Dimension Data is te vinden op www.dimensiondata.com/networkbarometer.

####

Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en

-oplossingen, waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in netwerken, convergente communicatie, beveiliging, Microsoft, storage en contactcentertechnologieën met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen.