Gemeente Tilburg

Nummer 09209BO

Datum april 2009

Hebt u een goed idee? Doe er wat mee! Uw wijk krijgt 54.000 euro extra voor ideeën van bewoners Hebt u een goed idee voor de wijk waarin u woont? Dan is dit het moment om daar wat mee te doen. Nu is er namelijk extra geld voor ideeën van wijkbewoners. Uw wijk krijgt 54.000 per jaar extra. Wijkbewoners beslissen wat er met dat geld gebeurt. Bezoekadres Welke ideeën Stadhuisplein 130 Bewoners weten het beste wat ze missen in hun wijk. Dus jong en oud mogen met ideeën komen. Alle ideeën zijn welkom, vooral als het iets te maken heeft met scholing, werk, Postadres armoede of veiligheid. Postbus 90155 5000 LH Tilburg Misschien kent u Verrijk je Wijk al? Verrijk je Wijk is vooral voor buurtfeesten, straatbarbecues, schoonmaakacties, speeltoestellen en bankjes. Dat blijft gewoon bestaan. Doorkiesnummer Net als voorgaande jaren is daarvoor 4 per inwoner beschikbaar. Ook voor uw wijk. In 013 542 87 62 totaal is er dus meer geld voor uw wijk.

Hoe gaat het Iedere wijkbewoner kan een aanvraag indienen. U vindt het aanvraagformulier op de achterzijde van deze brief. Extra formulieren liggen in uw wijkcentrum. Daar kunt u het formulier inleveren. Een commissie van wijkbewoners beoordeelt de aanvragen. Als de aanvraag is goedgekeurd, schrijft de penningmeester van de wijkorganisatie een speciale waardebon uit. Daarmee kan de bewoner aanbod inkopen bij instellingen, of zelf iets organiseren.

Wie betaalt De 54.000 komt van het ministerie van VROM. Het bedrag is, via de gemeente Tilburg, verstrekt aan de wijkorganisaties van uw wijk. De regeling loopt minstens tot en met 2010.

Meer informatie Hebt u vragen? Of twijfelt u over een aanvraag voor de nieuwe regeling of voor Verrijk je Wijk? Stuur dan een mail naar de contactpersoon voor uw wijk. Voor Trouwlaan- Uitvindersbuurt is dat Petra Schreuder, e-mail petraschreuder@oudzuid.twern.nl. Of stel uw vraag aan de medewerkers van het wijkcentrum.

Pagina 1 van 1

---- --

Nummer 09218GO

Datum 14 april 2009

Tijdelijke noodlokalen aan Scharwoudestraat voor basisschool Koolhoven Informatiebijeenkomst op donderdag 23 april, 19.30 uur in De Grote Beemd Het gebouw van basisschool Koolhoven is begin 2008 opgeleverd. Er zijn echter te weinig lokalen voor alle leerlingen. Daarom wordt er gezorgd voor meer ruimte in het gebouw. Dat gebeurt naar verwachting eind 2009 en duurt in elk geval tot de start van het schooljaar 2010/2011. Op dit moment gebruikt de school extra lokalen in De Grote Beemd. Vanaf komend schooljaar is er nog meer ruimte nodig. Daarom komt er een tijdelijk Bezoekadres noodgebouw. U bent van harte welkom op de informatiebijeenkomst hierover op Stadhuisplein 130 donderdag 23 april in De Grote Beemd. Postadres Bouw en uitbreiding openbare basisschool Koolhoven Postbus 717 Het schoolgebouw van openbare basisschool Koolhoven aan de Koolhovenlaan 1a is begin 5000 AS Tilburg 2008 opgeleverd. Al vanaf de start van dit schooljaar bleek het gebouw te klein te zijn om alle leerlingen te huisvesten. Op dit probleem op te lossen, wordt het schoolgebouw Doorkiesnummer uitgebreid met zes groepslokalen, een speelzaal en extra ruimte voor buitenschoolse 013 542 89 04 opvang. De bouwwerkzaamheden hiervoor starten naar verwachting eind 2009 en duren in Faxnummer ieder geval tot de start van het schooljaar 2010 / 2011. 013 542 87 44

Extra ruimte in De Grote Beemd De school maakt op dit moment al gebruik van drie groepslokalen in het gebouw van De Grote Beemd. Omdat basisschool Koolhoven nog steeds groeit, is dit aantal te weinig voor volgende schooljaar. Er zijn dan zeker nog drie extra groepslokalen nodig. Deze lokalen zijn binnen het gebouw van De Grote Beemd of in andere schoolgebouwen in de directe omgeving van Koolhoven of De Grote Beemd helaas niet te vinden. Beleidsontwikkeling Tijdelijke noodlocatie Ruimte en Economie Om dit ruimteprobleem op te lossen wil de gemeente Tilburg voor basisschool Koolhoven Milieu een tijdelijke noodaccommodatie, met speelplaats, plaatsen in de brede groenstrook tussen Maatschappelijke Ontwikkeling de Scharwoudestraat (ter hoogte van de huisnummers 91 tot met 101) en de Dongevallei, Onderwijs en Jeugd aan de zijde van het Schaijkpad. In de toekomst komen hier waarschijnlijk woningen. Veiligheid Omdat de planvorming voor die woningen vertraging heeft opgelopen, is het mogelijk een gedeelte van dit gebied tijdelijk anders in te richten.

Planning De gemeente wil dat basisschool Koolhoven het noodgebouw bij de start van het komende schooljaar (september 2009) in gebruik kan nemen. Het gebouw blijft in gebruik tot de uitbreiding van basisschool Koolhoven klaar is. De noodaccommodatie wordt gebruikt door bovenbouwgroepen van basisschool Koolhoven. De meeste van deze leerlingen wonen in de wijken Koolhoven en Dalem Zuid en zullen naar verwachting met de fiets of te voet naar school komen.

Pagina 1 van 2

Informatiebijeenkomst Om u als direct omwonende te informeren over het plan voor de plaatsing van een tijdelijke noodaccommodatie, nodigen wij u uit voor een informatiebijeenkomst op:

Donderdag 23 april a.s. 19.30 uur De Grote Beemd, Dalemdreef 21

Vervolgprocedure Dit plan voor tijdelijke bouw van een noodaccommodatie past niet binnen het huidige bestemmingsplan Reeshof West. Om het plan toch uit te kunnen voeren, is een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan noodzakelijk. De aanvragen voor de ontheffing en bouwvergunning zijn nog niet ingediend. Een bouwvergunning is dus nog niet verleend.

Wanneer u op de hoogte van de vervolgprocedure wilt blijven, verwijzen wij u naar de gemeentepagina van de Tilburgse Koerier of de internetsite van de gemeente Tilburg: www.tilburg.nl; zoekterm ŽbouwvergunningenŽ.

Meer informatie Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Tom Daelman van de afdeling Onderwijs & Jeugd van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 89 04 of per e-mail via tom.daelman@tilburg.nl

Pagina 2 van 2

---- --

Nummer 09228GO

Datum 14 april 2009

Werkzaamheden Professor Verbernelaan Start werkzaamheden op maandag 20 april 2009 Maandag 20 april starten werkzaamheden aan de Professor Verbernelaan. Er wordt een rioolput geplaatst. De put is nodig om het regenwaterriool van de Esplanade aan te kunnen sluiten op het hoofdriool. Esplanade is het wandel- en fietsgedeelte dat ligt tussen de Professor Verbernelaan en de Fontys Hogeschool aan de Professor Cobbenhagenlaan. Afhankelijk van het weer, duren de werkzaamheden ongeveer twee weken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen Bezoekadres Tijdens de werkzaamheden is Professor Verbernelaan volledig afgesloten tussen de Stadhuisplein 130 Martinitorenstraat en de Conservatoriumlaan. U kunt de wijk verlaten via de Professor Cobbenhagenlaan. Postadres Wij verzoeken u vriendelijk géén auto's te parkeren ter hoogte van de werkzaamheden. Postbus 90155 5000 LH Tilburg Mogelijke overlast · Enige hinder van de werkzaamheden; Doorkiesnummer · Geluidsoverlast door af- en aanvoer van materialen en machines. 013 542 85 49

Meer informatie Hebt u nog vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Joost Verschuren, projectleider van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 85 49. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Marc Hagenaars, toezichthouder van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 92 18.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan riolering, wegen, groen en gemeentegebouwen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: