Oranjewoud


Koppeling BAG Totaal en GBI-lijn Oranjewoud

Samenwerking Vicrea en Oranjewoud hechter

Vicrea Solutions BV uit Amersfoort en Ingenieursbureau Oranjewoud BV uit Heerenveen gaan hun samenwerking op het gebied van basisregistratie van ruimtelijke informatie uitbreiden. Beide bedrijven zijn overeengekomen Vicrea's BAG-oplossing te koppelen aan de GBI-lijn van Oranjewoud.

GBI is het geïntegreerde registratiesysteem ter ondersteuning van het beheer van de openbare ruimte. In GBI worden BAG-gegevens gebruikt en een koppeling tussen beide systemen ligt daarom voor de hand. De 40 gemeenten die zowel BAG Totaal als GBI gebruiken kunnen met deze koppeling voordeel behalen doordat de BAG-gegevens niet dubbel vastgelegd hoeven te worden. De koppeling wordt in 2008 gerealiseerd.

Naast deze koppeling zullen Vicrea en Oranjewoud de gemeentebrede ontsluiting van GBI-data vergemakkelijken door middel van een zogenaamde toonbank in Stroomlijn. Stroomlijn wordt bij gemeenten gebruikt om een veelheid aan gemeentelijke gegevens vanuit één geo-datawarehouse integraal te ontsluiten. De GBI-toonbank haalt alle te presenteren data uit GBI op en sluist deze in één keer door naar Stroomlijn. Het voordeel van deze aanpak is dat de gemeente met één module alle GBI-data kan presenteren en de implementatie daarvan aanzienlijk sneller verloopt.

Vicrea Solutions BV uit Amersfoort is specialist en voorloper in het ontwikkelen, implementeren en beheren van toepassingen op basis van ruimtelijke informatietechnologie. Meer dan 125 gemeenten werken met de producten van Vicrea. Oranjewoud is met haar GBI productlijn marktleider op het gebied van informatiesystemen voor het beheer van de openbare ruimte. Inmiddels maken 183 organisaties gebruik van GBI.