Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Als de hamer valt........

Als de hamer valt is het besluit genomen. Zo gaat dat tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad. In deze rubriek geven wij telkens na de raadsvergadering in het kort een overzicht van de beslissingen die de gemeenteraad heeft genomen.

In de vergadering van 7 april heeft de gemeenteraad besloten:


* de heer J.A. Bannink uit Hummelo met ingang van 1 mei 2009 te benoemen tot raadsgriffier. Hij is de opvolger van mr. M. Slinkman, aan wie eervol ontslag is verleend, omdat hij sinds november 2008 burgemeester is van Rijnwaarden.

beediging griffier 010.jpg

* net zoals veel andere gemeenten niet over te gaan tot invoering van de bestuurlijke boete in de gemeente Berkelland. Dit omdat de uitvoering veel kost en er vanaf 2010 een goed alternatief is: de bestuurlijke strafbeschikking.

* de samenwerking met de Rekenkamercommissie BBLM (Borculo, Bronckhorst, Lochem en Montferland) tot 2014 voort te zetten. De gemeenteraad is wettelijk verplicht om een rekenkamercommissie in te stellen. Berkelland werkt daarbij samen met de gemeenten Bronckhorst, Lochem en Montferland.

* de Brandbeveiligingsverordening vast te stellen. Hierin staan voor "niet-bouwwerken" (zoals tenten) regels over het voorkomen, beperken en bestrijden van brandgevaar en voorkomen van ongevallen bij brand. Voor bouwwerken staan er regels in de Woningwet.
* een voorbereidingsbesluit te nemen voor het perceel Haaksbergseweg 140 in Neede. Hierdoor word het planologisch mogelijk gemaakt een bestaande aanbouw te vervangen.

* een voorbereidingsbesluit te nemen voor het gebied Overberkel in Borculo, om ongewenste ontwikkelingen te voorkomen.
* een gemeentelijk voorkeursrecht te vestigen op twee percelen in Borculo, om ongewenste ontwikkelingen te voorkomen.
* in te stemmen met het voorlopig vastgestelde bestuurlijk document strategische visie 2009 - 2012 en de voorlopig vastgestelde strategische visie van de Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst (GGD) Gelre-IJssel.

* het beleidsplan Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vast te stellen. Hierin staan de hoofdlijnen op het terrein van maatschappelijke ondersteuning.

* Ernst en Young accountants als accountant aan te wijzen voor de controle van de jaarrekeningen 2009 tot en met 2011 met een optie voor de jaren 2012 en 2

Trefwoorden Gemeenteraad
Mutatiedatum 14/04/2009