The Stability Pact for South Eastern Europe

Description:



Waterschap Brabantse Delta inventariseert dit jaar de ervaringen van grondeigenaren met de LOP-stuwen. Daarvoor organiseert het waterschap verschillende thema-avonden en keukentafelgesprekken in West-Brabant.


Evaluatie en verbetering LOP-stuwen


Publicatiedatum : 15 april 2009

Waterschap Brabantse Delta inventariseert dit jaar de ervaringen van grondeigenaren met de LOP-stuwen (LOP = Landbouw Ontwikkelingsproject). Daarvoor organiseert het waterschap verschillende thema-avonden en keukentafelgesprekken in West-Brabant.

Een enthousiaste gebruiker van de LOP-stuwen, Piet van Bavel, heeft de LOP-stuw verbeterd. Door een plank met een gat erin toe te voegen, kan met de LOP-stuw na hevige neerslag tijdelijk meer water worden vastgehouden. Het voordeel van dit zogeheten 'knijpen' van de stuw is dat het water langere tijd beschikbaar blijft en niet zomaar wegstroomt.

Alle informatie over de evaluatie en de mogelijke verbeteringen aan de stuwen staat in een nieuwsbrief die het waterschap uitgeeft. Tevens is er een korte film gemaakt over de voordelen van de knijpstuw. Zowel de nieuwsbrief als de film kunt u bekijken door de links hiernaast aan te klikken.