College Zwolle ook ´s nachts op werkbezoek

Datum uitgave persbericht: 04/14/2009

Tijdens de Week van de Verbinding (week 17) zal het college van burgemeester en wethouders van Zwolle zich niet alleen overdag en ´s avonds onderdompelen in de stad. Burgemeester Henk Jan Meijer en een aantal wethouders zullen ook ´s nachts doorgaan met werkbezoeken in Zwolle.

In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 april is een deel van het college in touw samen met de mannen en vrouwen die in Zwolle in de nachtelijke uren hun werkzaamheden verrichten. Burgemeester Henk Jan Meijer draait een nachtdienst mee bij de brandweer. Wethouder Martin Knol, met onder ander toerisme en economie in de portefeuille, overnacht in bed & breakfast-accommodatie De Beuk en verzorgt het ontbijt voor de aanwezige gasten. Hennie Kenkhuis, wethouder voor groen en het Zwolse buitengebied, gaat een nacht en vooral vroege ochtend meehelpen op een boerderij. Wethouder Gerrit Piek, onder meer verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het Zwolse spoorzone, waakt ´s nachts over de veiligheid op en rond het station. Janco Cnossen, die onder meer vervoer in de portefeuille heeft, draait mee met de nachtploeg van DHL. En Gerard van Dooremolen, wethouder voor onder ander milieu, ondersteunt de veegploeg van afvalverwerker Rova. omhoog

Insteek van de Week

Het college gaat tijdens deze Week van de Verbinding - van maandag 20 april 2009 tot en met donderdag 23 april 2009 bij een groot aantal Zwollenaren, instellingen, bedrijven en locaties langs om te ervaren wat er leeft in de stad. Burgers, organisaties en bedrijven hebben burgemeester en wethouders uit kunnen nodigen voor de werkbezoeken. Insteek van het college is zoveel mogelijk in contact te komen met de mensen op de werkvloer. De afgelopen weken heeft het college tientallen uitnodigingen ontvangen voor bezoeken tijdens de Week van de Verbinding.
omhoog

Samen Maken We de Stad

Het college heeft dit jaar voor het thema Verbinding gekozen, omdat de gemeente al langer inzet op het zoeken en maken van nuttige samenwerkingsverbanden in Zwolle. Onder de noemer Samen Maken We de Stad heeft al een groot aantal van dergelijke initiatieven een plek gekregen in de gemeente.
omhoog

Website

Op de website www.weekvandeverbinding.nl is het volledige programma van de Week van de Verbinding te vinden. Een aantal van de bezoeken is voor iedereen toegankelijk, voor andere bezoeken bestaat de mogelijkheid - na vooraanmelding - om deel te nemen. De internetsite bevat naast het programma veel nieuws en achtergrondinformatie over (het verloop van) het college-initiatief.