Platform Biologica


Prof Heertje start burgerinitiatief duurzaamheid 25 maart 2009

Econoom Arnold Heertje, een van de hoofdsprekers bij het Bio-Congres op 15 april, heeft een Burgerinitiatief Duurzame Economie gelanceerd. In het manifest wordt het kabinet opgeroepen om de economische crisis te lijf te gaan vanuit een duurzame aanpak, op basis van 'triple P': People, Planet, Profit.

In het manifest worden voorstellen voor duurzame oplossingen aangereikt. De opstellers wijzen erop dat duurzame producten en diensten, zoals biologische groente, vaak duurder zijn, omdat er geen prijskaartje wordt gehangen aan de negatieve effecten van niet-duurzame productie. Een oplossing: "Belast niet-duurzame producten zwaarder en verlicht de belasting op arbeid. Evenzo kan de BTW op diensten omlaag in ruil voor een hogere BTW op producten. Verander dus de prijzen en laat de markt zijn werk doen. Dit is schatkistneutraal, maar levert héél veel extra werk op."

"Yes we can"
Het manifest roept de regering op om te werken vanuit een toekomstbestendige 'triple P' visie en deze met een luid en duidelijk 'yes we can' uit te dragen naar de samenleving. Op http://www.burgerinitiatief-duurzameeconomie.nl/ vindt u het Burgermanifest, waar u online uw steun aan kunt betuigen.

Bio-Congres
Wilt u professor Heertje liever persoonlijk aan de tand voelen over het manifest? Schrijf u dan in voor het Bio-Congres. Wees er snel bij, het begint vol te raken.

Prof Heertje lanceert het Burgerinitiatief Duurzame Economie in samenwerking met Marcel Schreurs, econoom en directeur COS Brabant.