Gemeente Valkenswaard

Informatieavond Weegbree-Hoppenbrouwers

Informatieavond Weegbree-Hoppenbrouwers

Op woensdag 15 april aanstaande organiseert de gemeente Valkenswaard voor omwonenden en andere belangstellenden een informatieavond over de concept-gebiedsvisie voor het gebied nabij Weegbree en Hoppenbrouwers. De visie wordt aangeduid met de naam `Dommelkwartier.'

De informatiebijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in de grote zaal van Speeltuin Geenhoven aan de Hoppenbrouwers 15 in Valkenswaard.

Gebiedsvisie `Dommelkwartier'

De gebiedsvisie `Dommelkwartier' is in concept gereed. De gebiedsvisie geeft een beschrijving van de stedenbouwkundige invulling van de locatie. Ook zijn hierin de randvoorwaarden vastgelegd, waaraan het bouwplan dient te voldoen. De gebiedsvisie `Dommelkwartier' gaat uit van bouwplannen aan de Weegbree, maar ook aan de Hoppenbrouwers en van natuurontwikkeling in het Dommeldal.

Bij de bouwplannen gaat het om grondgebonden seniorenwoningen, zorgwoningen, vrije kavels voor particulier opdrachtgeverschap, grondgebonden sociale koopwoningen voor starters en grondgebonden vrije sector koopwoningen.

Informatieavond tijdens inspraakperiode

In het kader van de inspraakprocedure ligt de gebiedsvisie nog tot en met 29 april ter inzage. Tijdens deze periode wil de gemeente de gebiedsvisie graag aan de direct omwonenden en andere belangstellenden presenteren. Deze bijeenkomst begint om 20.00 uur en vindt plaats in de grote zaal van Speeltuin Geenhoven aan de Hoppenbrouwers 15 in Valkenswaard.

Tijdens deze bijeenkomst zal de gemeente een toelichting geven op de huidige stand van zaken van de concept-gebiedsvisie en op de verdere procedure. De projectontwikkelaar zal kort ingaan op de inhoud van de gebiedsvisie. Vervolgens is er voor iedereen gelegenheid om de plannen te bekijken en hierover vragen te stellen aan de betrokken partijen.

Gelet op de fase waarin het plan zich momenteel bevindt kan op 15 april nog geen informatie worden gegeven over de exacte bouwplannen.

Verloop inspraakprocedure

De terinzagelegging van de gebiedsvisie is gepubliceerd op de gemeentelijke website www.valkenswaard.nl en op de gemeentepagina in de Kempener Koerier. Tot en met woensdag 29 april liggen de stukken ter inzage in het gemeentehuis en kan iedereen schriftelijk reageren bij het college van burgemeester en wethouders van Valkenswaard. Na afloop van de terinzagelegging zullen de reacties op de gebiedsvisie worden verwerkt en voorzien van commentaar door de gemeente.

De reacties en het commentaar worden ter vaststelling voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders samen met de - al dan niet aangepaste- gebiedsvisie.

N.B. In het geval van de gebiedsvisie Dommelkwartier heeft het college aangegeven dat het pas ná de periode van terinzagelegging een beslissing zal nemen over de wenselijkheid van de ontwikkeling.

Vervolgprocedure

Indien het college de gebiedsvisie vaststelt, kan vervolgens een ontwerp-bestemmingsplan worden gemaakt. Tijdens de bestemmingsplanprocedure is er weer gelegenheid om reacties kenbaar te maken.

Pas als de planologische procedure is afgerond (welke minimaal een half jaar zal duren) kan er een bouwvergunning worden afgegeven.

Informatie

De direct omwonenden van het plangebied worden per brief uitgenodigd voor de informatieavond. Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij de heer B. Groenendijk (donderdags en vrijdags ) (040-) 2083585, van het team Beleid en Strategie (ruimtelijke ordening) van de gemeente Valkenswaard.