Gemeente Enschede

Regentonactie in Enschede

Vang de regen in je eigen ton!

Vanaf woensdag 15 april gaat voor de tweede keer een regentonactie van de gemeente Enschede van start. Met deze regentonactie krijgt iedereen die een regenton koopt EUR 10 van het aankoopbedrag terug van de gemeente Enschede! De regentonactie is onderdeel van de Enschedese duurzaamheidcampagne `Doe groen. Dat scheelt.' De Enschedese regentonactie loopt tot 15 oktober.

Duurzaam water
Een regenton is goed voor het milieu en past in een duurzaam waterbeleid.
Daarom organiseert de gemeente Enschede voor de tweede keer een regentonactie voor de inwoners van Enschede onder het motto: `Vang de regen in je eigen ton!' Wie een regenton in de tuin heeft, draagt bij aan milieubewust watergebruik. De klimaatverandering zorgt voor droge perioden en intensieve regenbuien. Dit regenwater moet een plekje krijgen; met een regenton kan iedereen regenwater afkoppelen van de riolering en hiermee het watersysteem helpen reguleren. Schoon regenwater valt voor iedereen gratis uit de lucht. Met een regenton wordt dit water opgevangen voor eigen gebruik. Hiermee wordt er bezuinigd op het eigen waterverbruik en het water uit de regenton kan men gebruiken voor de planten in de tuin of het bijvullen van de vijver.

Doe mee met Enschede
De regentonactie ziet er als volgt uit: als een inwoner van de gemeente Enschede een regenton koopt bij een willekeurig tuincentrum, kan hij een bedrag van EUR 10,- terugkrijgen van de gemeente Enschede. Bovendien kan men met een aangekoppelde regenton via het Waterschap Regge en Dinkel ook nog in aanmerking komen voor een subsidie van EUR 100,- als men hemelwater afkoppelt van de regenpijp. Lastig om zo'n ton zelf aan te koppelen? De DCW, het leerwerkbedrijf van de gemeente
Enschede, sluit speciaal voor de regentonactie regentonnen aan voor een gereduceerd bedrag.

Wethouder van milieu, leefomgeving en buitengebied Jelmer van der Zee geeft het goede voorbeeld en laat op maandag 27 april zijn regenton aankoppelen door de DCW!
Vanaf half april liggen in de Enschedese Servicecentra, het stadskantoor, het stadhuis, de tuincentra en de bibliotheek brochures over de regentonactie.

Geplaatst: 07 april 2009.

7 april 2009