Gemeente Almere

Presentatie van de nieuwe Atlas voor gemeenten

09-04-2009

Op woensdag 15 april is de presentatie van de nieuwe Atlas voor gemeenten in de Burgerzaal van het stadhuis van Almere. Behalve de makers van de Atlas voor gemeenten en wethouder Martine Visser van Economische Zaken, Sociale Zaken en Onderwijs, zal ook minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanwezig zijn.

De Atlas voor gemeenten vergelijkt jaarlijks de vijftig grootste Nederlandse gemeenten op veertig punten. Welke gemeente is het aantrekkelijkst om in te wonen, waar gaat het economisch het best, waar is de bevolking het meest creatief en in welke gemeente is het culturele aanbod het grootst? De Atlas geeft antwoorden op deze en andere vragen. Hiermee is de Atlas voor gemeenten een uniek naslagwerk voor ambtenaren, raadsleden, journalisten, onderzoekers, bedrijven en instellingen.

Het thema van dit jaar is `werk'. In het themaonderzoek zijn de economische kansen van de stad en haar inwoners berekend. Waar zijn de kansen op een baan het grootst? Welke steden zijn het meest kwetsbaar in een tijd van economische neergang? Waar slaat de werkloosheid naar verwachting het hardst toe?

Werk is niet alleen het thema van de nieuwe Atlas voor gemeenten, maar ook hét centrale thema van de presentatiedag.