Bekendmaking winnaar verkiezing Secretaresse van het Jaar

09/04/2009 14:00

Manpower Uitzendorganisatie

PERSUITNODIGING

Aan vooravond van Nationale Secreterassedag

BEKENDMAKING WINNAAR VERKIEZING SECRETARESSE VAN HET JAAR

Diemen, 10 april - Op 15 april, één dag voor de Nationale Secretaressedag wordt bekend gemaakt welke secretaresse zich een jaar lang Secretaresse van het Jaar mag noemen. Tijdens de tweede dag van de beurs DiversityWorks in de Passengers Terminal in Amsterdam vindt op de Manpower stand de bekendmaking plaats van de 23ste winnaar. De winnaar krijgt een reis naar New York en uit handen van modeontwerpster Emily Hermans, MLY, een maatpak aangeboden. De Verkiezing Secretaresse van het Jaar is een initiatief van Manpower, om de belangrijke rol die de secretaresse in een organisatie speelt te benadrukken en om mensen enthousiast te maken voor het vak.

Finale

Op 15 april wordt tijdens de beurs DiversityWorks bekend wie van hen de nieuwe ambassadeur van het secretaressevak wordt. Op deze dag dienen de drie dames een presentatie te houden voor de jury. De jury zal aan de hand van deze presentatie bekend maken wie de titel verdient.

DiversityWorks is de plek voor alle hoogopgeleide vrouwen en hoogopgeleid multicultureel talent (m/v) in contact te komen met potentiële werkgevers

Voorrondes

Uit honderden aanmeldingen werden 10 secretaressen geselecteerd voor de halve finale. Tijdens een campagne op Sky Radio werd Nederland opgeroepen hun stem uit te brengen op de secretaresse van hun voorkeur. Wie is het beste in staat het ambassadeurschap uit te dragen. Daarnaast volgende er een gesprek met de vakjury waarbij elke halve finalist werd beoordeeld op hun vakkennis en op hun visie op het ambassadeurschap voor het vak van secretaresse.

Diana Benschop

De 21 jarige Diana Benschop, woonachtig in IJsselstein, is secretaresse bij Atos Origin Nederland B.V. Indien zij op 15 april de titel pakt stelt zij zich tot doel de beeldvorming van de secretaresse te veranderen. 'Nog steeds denken veel mensen dat de secretaresse alleen maar typt en koffie rondbrengt. Terwijl het juist een heel afwisselende baan is met veel groeimogelijkheden en vol verassingen,' aldus Diana

Judith Grondman

De 31 jarige Judith Grondman, woonachtig in Enschede is directie assistent bij Aan de Stegge Bouw en Werktuigbouw. Indien zij op 15 april de titel pakt stelt zij zich tot doel zichzelf als voorbeeld te stellen voor alle secretaresses waarbij ze duidelijk wil maken dat je niet altijd een secretariële opleiding nodig hebt om enorm enthousiast dit beroep uit te oefenen, waarbij ze wel wil duidelijk maken dat een secretariële opleiding een goede basis is, maar daarnaast je eigen gedrevenheid en enthousiasme het vak secretaresse maken tot een uitdagend beroep. 'Het vak geeft heel veel mogelijkheden, als je wilt kun je je eigen werkzaamheden creëren en de dingen waar jij warm voor loopt naar je toe te trekken', aldus Judith.

Jane Booij

De 21 jarige Jane Booij, woonachtig in Almere, is secretaresse bij PricewaterhouseCoopers Advisory N.V. Indien zij op 15 april de titel pakt stelt zij zich tot doel als rolmodel te fungeren voor aankomende secretaresses. Zij is van mening dat het secretaresse vak grotendeels is aan te leren maar ook zeker in je karakter moet zitten

De prijs

De winnaar van de verkiezing krijgt een vijfdaagse reis voor twee personen naar New York aangeboden. Daarnaast ontvangt zij een exclusief gemaakt pak of jurk van modemerk MLY. Om haar voor te bereiden op haar taak als ambassadeur krijgt de Secretaresse van het Jaar een media- en een presentatietraining.

De jury

De jury bestaat uit Ria van 't Klooster (directeur Schoevers), Joke van Vrouwerff (national chairman EUMA NL), Anne van der Weijden (Voorzitter Nederlandse vereniging voor Directiesecretaressen) en Tanja Bootsman (Secretaresse van het Jaar 2007).

Over Manpower

Manpower is een full-service organisatie in de wereld van werk, voor grote en kleine, lokale, nationale en internationale ondernemingen. De eigentijdse dienstverlening omvat de werving van personeel op vaste, tijdelijke en contractbasis, assessment en selectie, training, outplacement, outsourcing en consulting. In Nederland heeft Manpower 150 kantoren, waar in totaal 750 consultants werken. Iedere vestiging vormt dankzij het nationale en internationale Manpower-netwerk een kennisbank en vraagbaak voor zowel werkgevers als kandidaten. Manpower is actief onder vijf merknamen: Manpower, Manpower Professional, Right Management, Jefferson Wells en Elan. Het hoofdkantoor van Manpower bevindt zich in Diemen. Algemeen Directeur is Jilko Andringa. Voor meer informatie over Manpower kunt u terecht op www.manpower.nl.

DiversityWorks

Op dinsdag 14 en woensdag 15 april 2009 vindt de tweede editie van DiversityWorks plaats in de Passenger Terminal Amsterdam.

Voor alle hoogopgeleide vrouwen en hoogopgeleid multicultureel talent (m/v) is DiversityWorks de plek om in contact te komen met potentiële werkgevers. Naast een gevarieerde beursvloer met diverse werkgevers wordt er een uitgebreid congresprogramma aangeboden met een diversiteit aan workshops die men gratis kan bijwonen. DiversityWorks is op dinsdag 14 april open van 10.00 uur tot 19.00 uur en op woensdag 15 april van 10.00 uur tot 17.00 uur.